Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Mircea Geoana NATO-főtitkárhelyettes szerint Ukrajna a jövőben mindenképpen csatlakozik a NATO-hoz, amennyiben a politikai feltételek teljesülnek – derül ki a The Telegraph cikkéből. A lap szerint – az írást itthon az Index.hu szemlézte – Geoana úgy fogalmazott, hogy ez pusztán a „mikor”, és nem a „ha” kérdése.

– Ukrajna szinte mindennap közelebb kerül a NATO-hoz. Nem tudom megmondani, hogy mikor, de tudom, hogy Ukrajna az euroatlanti család része lesz – mondta.

A NATO-főtitkárhelyettes hozzátette: Ukrajna csatlakozásának előfeltételei közé tartozik, hogy „erős hadsereggel, gazdasággal és demokráciával rendelkezzen”.

– Természetesen látunk árnyalatokat a szövetségesek részéről, de nem látunk jelentős különbségeket Ukrajna támogatásának folytatása vagy a saját védelmünkbe való befektetés tekintetében – mondta Geoana. „A legértékesebb dologgal van dolgunk, a nemzetbiztonsággal és a nemzet védelmével.”


Az Index.hu emlékeztetett arra, hogy Ukrajna 2022 szeptemberében nyújtotta be hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz.

Mircea Geoana NATO-főtitkárhelyettessel nem az a baj, hogy román, bár az sem előny, hanem az, hogy 0 taktikai érzéke van. Ne feledjük, részben azért indította el Moszkva a különleges katonai műveletet, hogy megakadályozza Ukrajnát a NATO-hoz való csatlakozásban.

Ehhez képest, több mint két évvel a háború kirobbanása után, újra és újra Ukrajna NATO-csatlakozásáról beszélni, és a témát napirenden tartani, több mint hiba, egyenesen bűn. Ez ugyanis vörös posztó Putyin számára, amit az oroszok minden áron meg akarnak akadályozni.

Geoana úgy fogalmazott, hogy Ukrajna NATO csatlakozása pusztán a „mikor”, és nem a „ha” kérdése. Én inkább azt a kérdést tenném fel az eseményeket látva, hogy vajon marad-e egyáltalán Ukrajna, amely csatlakozhatna a NATO-hoz?


A jelek arra utalnak, hogy az oroszok nem állnak meg, és minden áron el akarják érni céljaikat. Ukrajna kapcsán pedig erős hadsereget, gazdaságot és demokráciát emlegetni inkább a vicc kategóriába tartozik.

1, Ukrajna hadserege, ha így megy tovább, fel fog morzsolódni az oroszok ellen.

2, Ukrajna gazdasága olyan, mint a gépeken tartott beteg. Ha lekapcsolják a gépeket, akkor vége. Arról nem is beszélve, hogy a globalista háttérhatalom már gazdatestként kezeli keleti szomszédunkat, amely rontja a túlélési esélyeiket.

3, S végül ukrán demokrácia? Annyira abszurd, hogy még viccnek is rossz…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét