Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A Fehér Ház elutasította, hogy úgy segítsenek Ukrajnának, mint Izraelnek – ezzel a címmel írt cikket az Oroszhírek.hu. A hírportál felhívta a figyelmet arra: az Egyesült Államok lényegében kizárta annak lehetőségét, hogy fegyveres erőit az ukrajnai konfliktus keretében kilőtt orosz rakéták és drónok elfogására bízza meg, még azután is, hogy Washington segített Izraelnek visszaverni egy iráni légitámadást.

– Más konfliktusok, más légtér, más fenyegetettségi kép – mondta John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője egy sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, hogy reális-e ez a lehetőség. Kifejtette: számított a kérdésre, de Joe Biden amerikai elnök világossá tette, hogy az Egyesült Államok nem vállalna harci szerepet Ukrajnában.

Mi már régen – a különleges katonai művelet első percétől kezdve – mondjuk, hogy a Zelenszkij-kurzusnak meg kell értenie: Ukrajna nagyon fontos a globalista háttérhatalomnak, és szinte minden segítséget megadnak keleti szomszédunknak, de… S ebben a mondatban szinte minden szónak jelentősége van.


1, Ukrajna nagyon fontos a globalista háttérhatalomnak, amíg az az érdeke, hogy Kijeven keresztül, az ukránok vérét feláldozva, gyengítse Moszkvát, és éket verjen Európa és Oroszország közé. De mindez azonnal megváltozik, ha az ellenérdek nagyobb, mint az érdek, hogy Oroszország gyengüljön.

Így volt ez akkor, amikor Kijev az orosz olajfinomítókat támadta. Az USA rögtön szólt, hogy eddig és ne tovább, mert az orosz olajfinomítók támadása árt a világgazdaságnak, így Amerikának is. Az amcsik jelezték az ukránoknak, hogy keressenek más „játszóteret”!


2, S a Nyugat tényleg szinte minden segítséget megadott és megad Ukrajnának, de csak addig, amíg a saját védekezőképességét nem veszélyezteti. Persze, jobban szeretnek csak régi, leselejtezett, mondhatni, „lejárt szavatosságú” fegyvereket és lőszereket felajánlani, de néha adnak jobb eszközöket is.

Egy határig, mert csak olyanokat ajánlanak fel Ukrajnának, amelyekkel nem bőszítik fel teljesen az oroszokat. S ezért van az is, hogy az Egyesült Államok nem vállal harci szerepet Ukrajnában. Azt szeretnék, hogy Kijev ne veszítsen Oroszország ellen, de csak olyan áron, hogy az orosz atomfegyverek ne induljanak útnak, semmilyen irányban!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét