Ukrajna támogatóinak előnyben kellene részesíteniük a Kijevnek szánt fegyveradományokat saját védelmi képességeikkel szemben – mondta a NATO-főtitkár újságíróknak egy brüsszeli sajtótájékoztatón, amelyet itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. Jens Stoltenberg kiemelte: „ha a szövetségesek választaniuk kell a NATO képességcéljainak teljesítése és az Ukrajnának nyújtott további segítség között, akkor az üzenete egyértelmű: küldjenek többet Ukrajnának”.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Stoltenberg „erős példaként” Dániát említette, amely februárban megígérte, hogy teljes tüzérségét Kijevnek adományozza. Dicsérte Dániát és Hollandiát az F-16-os repülőgépek biztosítására vonatkozó terveikért, és hozzátette, hogy „bátorítóak” azok a hírek, hogy az amerikai kongresszus várhatóan hamarosan megszavazza az Ukrajnának szánt további segélyeket, miután az hónapok óta késlekedik.

Említhetnénk persze Berlint is, a németek a közelmúltban beleegyeztek abba, hogy újabb amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rendszert szállítsanak a Zelenszkij-kurzusnak. Emellett a német Rheinmetall védelmi vállalat tíz napja közölte, hogy az év végéig húsz Marder gyalogsági harcjárművet küld Ukrajnába. – A megrendelést a német kormány márciusban adta le – állt a cég közleményében.

A NATO-főtitkár szavai gondolkodásra késztettek, és egy pillanat alatt összeállt egy kép, amit megosztok veletek. Haladok pontról pontra.

1, A globalista háttérhatalom közreműködésével 2013-ban kirobbant az euromajdan, a több hónapos Oroszország-ellenes, „Európa-párti” tüntetéssorozat. Ez végül elsöpörte az oroszbarát Janukovics elnököt, majd – egy rövid, 3,5 hónapos átmeneti időszak után – jöhetett a Nyugat kottájából éneklő Petr Porosenko, akit a szintén atlantista Volodimir Zelenszkij követett az elnöki székben.

2, Ma már tudjuk, hogy a Nyugat és Ukrajna arra használta ki a 2014 és 2022 közötti időszakot, hogy modernizálja keleti szomszédunk hadseregét, és megszervezze a védelmet.

3, Amikor úgy érezték, hogy a tervet valóra váltották, a Zelenszkij-kurzus elkezdte provokálni az oroszokat, az utolsó csepp a pohárban a NATO-csatlakozás meglebegtetése volt. Erre indult el az oroszok különleges katonai művelete Ukrajnában, amely Moszkva számára nem hozta meg azonnal a remélt sikert. Ukrajna hadseregének és védelmének megszervezése ebben az értelemben sikeres volt.

4, Az oroszok különleges katonai műveletének első felében az USA sok pénzt és fegyvert juttatott Ukrajnába, majd a gazdatest szerepét fokozatosan áttolta az Európai Unióra és annak országaira.

Van, akit noszogatni kell(ett) Ukrajna támogatásért, de vannak olyanok, akik helyből annyira sötétek – így főként a balti országok, Lengyelország, Dánia és Hollandia –, hogy maguktól is elárasztják fegyverekkel Ukrajnát. Ma már az USA-ból alig megy segítség Ukrajnába, míg az Európai Unió lassan a gatyáját is odaadja a Zelenszkij-kurzusnak.

5, S akkor itt érkezünk el Stoltenberg mostani nyilatkozatához, aki azt mondja: Ukrajna támogatása fontosabb, mint a tagállamok védelmi képessége. A kérdés az, hogy miért? A válasz összetett, de mégis egyszerű.

– Ha ugyanis egy ország kifogy a fegyverekből és lőszerekből, akkor azt előbb-utóbb pótolnia kell. Márpedig az USA szívesen ad modern fegyvereket, persze jó pénzért.

– Ráadásul, ha az európai uniós tagállamok nem rendelkeznek megfelelő védelmi képességekkel, akkor az USA e téren is szívesen „segít”. Itt állomásoztatja a katonáit – jelenleg is több mint százezret –, hogy ha kell, akkor „megvédje” Európát. Legalábbis ez a duma. Én pedig azt mondom, hogy az USA hadereje valóban elrettentő erővel bír Európában, csak éppen a globalisták ellenségei ellen.

Biztos vagyok benne, hogy ha egy európai uniós ország durván kiénekelne a kórusból, és túlságosan hátat szeretne fordítani a globalista háttérhatalomnak, akkor az amerikai hadsereg így vagy úgy, fellépne a „demokratikus berendezkedésért”, a „jogállamiságért”. Vagyis az amerikai csapatok valóban védelmi szándékkal vannak Európában, csak éppen a háttérhatalom érdekeit óvják, és felügyelik, hogy a kontinensünk minél zökkenőmentesebben süllyedjen gyarmati sorba.

S közben szerinted ki fizeti az amerikai csapatok költségeit Európában? Bingó… Ez az elmélet ördögi, de messze nem lehetetlen!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét