Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter közölte: országa hajlandó segíteni Ukrajnának abban, hogy a mozgósítás elől elmenekült ukrán férfiak visszakerüljenek az országba és „teljesítsék állampolgári kötelességüket” – erről írt a Reuters tudósítása alapján az Index.hu portál.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


– Azt hiszem, sok lengyel felháborodik, amikor fiatal ukrán fiúkat lát a szállodákban és kávézókban, és hallja, hogy milyen erőfeszítéseket kell tennünk, hogy segítsünk Ukrajnának – mondta a tárcavezető a Reuters szerint egy interjúban.

Majd – arra a kérdésre, hogy mit tennének, ha Kijev segítséget kérne azoknak a hazatéréséhez, akik az útlevelük lejárta után elveszíthetik lengyelországi tartózkodási jogukat – hozzáfűzte: „Bármilyen támogatás lehetséges.”

A Reuters az Eurostatra hivatkozva megjegyezte, hogy 2024 januárjában mintegy 4,3 millió ukrán élt az Európai Unió országaiban, akik közt 860 ezer felnőtt férfi volt. Lengyelország 950 ezer ukránnak adott ideiglenes védelmi státuszt, ami Németország után a második legmagasabb szám.

A hülyeség ragályos, szokták mondani, és sajnos ez nagyon igaz. Nem sokkal később ugyanis az Index.hu oldalon – az Ukrajinszka Pravda cikke alapján – megjelent az is: Litvánia is fontolgatja, hogy segít Ukrajnának a katonai szolgálatra kötelezett férfiak hazatelepítésében, ennek módját azonban még ki kell találni.


– Természetesen senki sem fogja őket összeszedni, és Ukrajnába hurcolni, ez nem fog megtörténni. De [meg lehetne] őket fosztani a szociális juttatásoktól, a munkavállalási engedélyektől vagy különböző dokumentumoktól. Ezek azok a lehetőségek, amelyekről hallok Lengyelországból. Szóval várjuk meg, hogy milyen lehetőséget fognak felajánlani. Talán Litvánia számára is megfelelő lesz – mondta Laurynas Kasciunas, Litvánia védelmi minisztere.

A miniszter elmondta, hogy Litvánia egyelőre nem tervez konkrét intézkedéseket, és figyeli, hogy Lengyelország hogyan dönt ugyanebben a kérdésben. Kasciunas hangsúlyozta: nehéz megbecsülni, hogy jelenleg hány katonaképes ukrán férfi tartózkodik Litvániában.

A véleményünk néhány mondatban:

1, Kezdjük a legfontosabbal! A haza védelme valóban állampolgári kötelesség! De a globalista háttérhatalom pénzhajhász moguljaiért meghalni nem az!


2, Aki eljött Ukrajnából azért, hogy ne kelljen harcolnia az oroszok ellen, az morál szempontjából azonnal a padlóra kerülne, ha besoroznák, márpedig ezzel az AFU nem lenne ki a vízből! Inkább kevesebb oroszlán, mint sok nyúl! Persze, ha van elegendő oroszlán…

3, Vajon milyen üzenete lenne annak, ha az amúgy magát befogadónak, a tolerancia fellegvárának tartó Európai Unió hazakényszerítené az ukrán menekült férfiakat? S milyen érdekes, a harmadik világbeli gazdasági migránsok pedig maradhatnak az EU-ban! Még a férfiak is… Az Európai Unió országai ezzel durván felélik a bizalmat, ami már eddig is törékeny volt!

4, S végül ne feledjük! Ha hazakényszerítik az ukrán férfiakat, akkor ezzel szinte a vágóhídra küldik őket, karnyújtásnyira a teljesen értelmetlen haláltól. Forog a gyomrom attól, amit a globalisták tesznek!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét