Elon Musk az ukrán konfliktus utolsó fennmaradt kérdésének nevezte Odessza orosz elfoglalásának lehetőségét. Erről az X-en fejtette ki véleményét, amit az Oroszhírek.hu szemlézett.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az üzletember a Zero Hedge posztjára reagált, amely az ukrán fegyveres erők vezetőjének, Olekszandr Szirszkijnek a szavait idézte a fronton kialakult helyzet jelentős romlásáról. Azt írta, hogy Oroszország nem áll meg addig, amíg teljesen fel nem szabadítja Donyeck, Herszon, Luganszk és Zaporizzsja területét.

Az Oroszhírek idézte Szergej Sojgu védelmi minisztert is, aki a hét elején elmondta, az orosz csapatok a teljes érintkezési vonal mentén átvették a kezdeményezést és folytatják az ellenség kiszorítását a megszállt területekről.

A Donyecki Népköztársaságban felszabadították Pervomajszkoje, Bogdanovka, Novobahmutovka és Novomihajlovka lakott területeit, Berdicsiben és Georgijevkában pedig kiterjesztik az ellenőrzési övezetet.

Musk sorait olvasva újra eszembe jut, hogy vajon megérte Ukrajnának végigszenvedni ezt a bő két évet? Megérte emberek százezreinek elvesztése és súlyos sebesülése árán kockára tenni Ukrajna jövőjét úgy, hogy legjobb esetben is jelentős területvesztéssel úszhatja csak meg keleti szomszédunk a háborút?


Mindenki tisztában van vele, hogy Ukrajna ezt a háborút nem önmagáért, hanem önmaga ellen vívja; azért, hogy a globalista háttérhatalom „Dagobert bácsijainak” még több dollár legyen a zsebükben. A profitért odadobták az egész országot, és áldozati oltárra tették az ukrán népet. Gratulálunk!

S ha Musknak igaza lesz, hogy a háború fennmaradt kérdése valójában Odessza megszerzése, akkor nagy bajban vannak az ukránok. Ha ugyanis az oroszok valóban elmennek a Dnyeperig, akkor oda lehet Zaporizzsja nagy része, de akár Dnyipró fele is, sőt, Herszon és Mikokajiv is, de ami mind közül a legnagyobb csapás: elveszhet az ukránok számára a kijutás a Fekete-tengerre.

S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ezzel az orosz területnyereséggel további értékes termőföldeket veszíthet el Ukrajna. Óriási csapás lenne ez az ukránoknak, amit el lehetett volna kerülni. Csak egy dolgot kellett volna tenniük: tudomásul kellett volna venniük, hogy a szomszédban egy nagyhatalom van, és Oroszországot illett volna tiszteletben tartaniuk.

EU-tagok lehettek volna, örök semlegességgel. Így egy megcsonkított, megnyomorított ország lesznek, kilátások nélkül. Nem volt jó üzlet. Késő bánat…


1 hozzászólás

  1. Ukrajna nem lesz megcsonkított ország
    és területi veszteség sem éri, hanem az általa megszállás alatt tartott és tartani akart területekről kell kitakarodniuk.
    Az érvényes szavazás után már hivatalosan is Oroszországhoz tartozó, több mint 80 %-ban orosz lakosságú, a Dnyeper keleti oldalán lévő összefüggő részekről, a Donbasz: Donyeck, Luganszk, Herszon, Zaporozsje területeiről. A Krím-félsziget pedig sosem volt az ukránoké, azt csak az átmeneti Szovjetunió idején az alkoholista SZKP-főtitkár adományozta Ukrajnának.
    Putyin pedig érvényes szavazás után visszavette azt, ami mindig is az általa vezetett Oroszországhoz tartozott,
    annak tulajdona.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét