Már nem lesz 60 éves nyugdíjkorhatár a háború utáni Ukrajnában – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu. Mint írták, Okszana Zsolnovics szociálpolitikai miniszter egy nemrég tartott demográfiai fórumon bejelentette, hogy a háború utáni Ukrajnában már nem lesz elérhető a 60 éves nyugdíjkorhatár.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az eseményen kiemelte, hogy fontos az aktív életkor meghosszabbítása, az idősek munkában tartása, valamint a fiatalok és migránsok munkaerőpiacra történő vonzása. Zsolnovics szerint Ukrajnának szüksége van azokra az állampolgároknak a visszacsábítására, akik a háború előtt külföldre távoztak. És további bevándorlókra is.

A Nemzetközi Valutaalap előrejelzése szerint az ukrán menekültek visszatérése 2024-ben kezdődik, ám ez a folyamat rendkívül lassú lesz. Az előrejelzések szerint 2028-ra Ukrajna népessége 36 millió lesz, jelenleg pedig 33,2 millió – jegyezte meg ezzel kapcsolatban a Kárpáti Igaz Szó.

Eddig a hír, és akkor most röviden jöjjön a véleményünk:

1, Azt, hogy Ukrajna hatalmas árat fizet az Oroszország elleni háborúért, már számtalanszor leírtuk. Tudjuk, hogy a halottak és súlyos sebesültek száma százezrekben mérhető.


A fél ország romokban hever, főként az energetikai infrastruktúra és a frontváros lakásállománya szenvedett súlyos, dollár milliárdokban mérhető károkat; egy sor gyár, út és híd lett oda, a gazdaság pedig az összeomlás szélére sodródott.

Fontos kiemelni, mindez nagyrészt vagy akár teljes mértékben elkerülhető lett volna, ha a kijevi vezetés nem követi a Nyugat kalandor politikáját 2022 előtt, vagy nem hallgat a washingtoni és londoni szirénhangoknak, és megköti a tűzszünetet az eszkaláció utáni hetekben.

Egyfajta ukrán paradoxon, hogy a lepusztult államot most az atlantisták hitelei és fegyverszállítmányai tartják a „pályán”, ami viszont további pusztuláshoz vezet.

2, Az a csapás, amelyet az ukrán társadalom elszenved, katasztrofális. A Nemzetközi Valutaalap most még abból indul ki – nyilván hűteni igyekszik a kedélyeket –, hogy a külföldre menekült ukrán lakosság, ha lassan is, de a háború után majd visszaáramlik.


Rejtély, miért gondolják azt, hogy ez a folyamat már idén elkezdődik? Talán arra számítanak, hogy Zelenszkij követelésének eleget téve az EU-ból haza deportálják a katonakorú férfiakat? Vagy a konfliktus befagyását, egy 2014-2022 közöttihez hasonló állapot kialakulását velószínűsítik?

Hosszabb távon biztos lesznek majd olyanok, akik hazatérnek, de szerintem sokkal többen lesznek olyanok, akik ennyi idő alatt megtanulják a befogadó ország nyelvét, munkahelyet találnak maguknak, elkezdenek jól élni, és már nem akarnak majd visszatérni. Lehet másban ringatnia magát az ukrán vezetésnek, de ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

3, Amit pedig Okszana Zsolnovics szociálpolitikai miniszter mondott, amely szerint a migránsokat a munkaerőpiacra kell vonzani, maga az agyrém. Vajon mi logika van abban, hogy a háborúval képzett emberek millióit üldözték külföldre, majd a helyükre migránsokat akarnak csábítani? Már látszik, hogy a globalisták minden eszközzel, most már keletről is, tönkre akarják tenni Európát… Ez lehet a cél.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét