Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint a NATO-nak nincs oka csapatokat küldeni Ukrajnába, mert az ország nem tagja a szövetségnek – erről itthon az Oroszhírek.hu számolt be. A szlovák kormányfő megjegyzésével Emmanuel Macron francia elnök interjújára reagált, aki ismét „nem zárta ki” egy esetleges ukrajnai katonai bevetés lehetőségét.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


– Az Egyesült Államok vezette blokk csapatainak Ukrajnába telepítése akkor merülhet fel, ha az oroszok áttörnének a frontvonalakon, és ha Kijev segítséget kérne az Egyesült Államok vezette katonai szövetségtől – mondta a francia elnök az Economistnak.

Fico a szlovák parlamentben erre mondta azt, hogy a Macronéhoz hasonló kijelentések közelebb viszik a világot a harmadik világháborúhoz.

– Ukrajna nem NATO-tagállam – emlékeztette a francia elnököt. Hozzátette: „Macron nem az egész szövetség nevében beszél, és az esetleges ukrajnai csapatok telepítéséről szóló szavai „senki másnak a dolga, csak Franciaországé”.

– Szlovákiának semmi köze az ukrajnai háborúhoz, és hadd küldjek világos üzenetet egész Szlovákiának: bárki is kérdezzen minket, egyetlen szlovák katona sem teszi be a lábát a szlovák-ukrán határon túlra – ígérte Fico.


Érdekes a szlovák kormányfő utóbbi hónapokban született nyilatkozatait olvasni. Néhány évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy Robert Fico ilyen elképesztő politikát folytat majd, és lényegében rendre a magyar vezetéssel egybecsengő kijelentéseket tesz.

Egy biztos, a szlovák miniszterelnöknek teljesen igaza van, mert amit Macron művel, az döbbenetes! Ha tehetném, akkor egyenruhába öltöztetném a francia politikust, és elküldeném a frontra, mondjuk Csaszov Jarba! Nagyon kíváncsi lennék, mire jutna ott a gall kakas(ocska)!

De van itt más is:

– A szárazföldi beavatkozás lehetősége nem szerepel a G7-csoport következő csúcstalálkozójának napirendjén – ez már a római kormánypalota reakciója Macron kijelentéseire. Ezt a hírt az Index.hu szemlézte, és eszerint Antonio Tajani olasz külügyminiszter kijelentette, hogy a római kormány soha nem fog katonákat küldeni Ukrajnába és azt hangoztatta, hogy Olaszország nem áll háborúban Oroszországgal.

– Katonák küldése helyett mi az igazságos békén dolgozunk – mondta az olasz diplomácia vezetője.


– Soha egyetlen olasz katona se haljon meg Macron nevében – írta közösségi oldalán Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga párt vezetője.

Ugyanakkor a Kárpáti Igaz Szó arról írt: Róma korábbi bejelentése szerint még a G7-csúcs előtt kormánydöntés születik az Ukrajnának szánt újabb fegyverszállítási csomagról, amely a kilencedik lesz a háború kezdete óta.

Jó látni, hogy bár a világ nagymértékben megbolondult, azért nem mindeninek ment el az esze, legalábbis teljesen. Mondanánk, hogy amit Olaszország képvisel – amit Tajani és Salvini mond – az teljességgel magától értetődő. De sajnos nem az! Csak elég megnézni a lengyeleket és a balti szakkört, a hollandokat és legfőképpen a fő elvetemültet, Macront!

Tőlük csak ostoba, háborúpárti nyilatkozatok jönnek, más nem nagyon!


Annyira kíváncsi lennék, hogy ez a nagymama komplexusos Macron mennyire lenne kemény gyerek, ha egy sötét sikátorban összefutna egy orosz ejtőernyőssel vagy egy wagneres harcossal! Vajon akkor is ilyen hevesen járna a szája, vagy behúzná fülét-farkát, és szépen, csendben elkullogna?

Attól tartok, hogy Macronnak a Nyugat által többszörösen eltemetett, 70-en túli Puytin is megülné a gyomrát! Szánalmas ez a gerontofil zseb Napóleon!


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét