Az USA-nak lehet, hogy saját csapataival kell beavatkoznia a konfliktusba, ha Ukrajna elbukik – mondta Hakeem Jeffries, az amerikai képviselőház demokrata vezetője a CBS Newsnak adott interjúban, amelyet itthon az Oroszhírek.hu szemlézett. Mint a politikus kifejtette: „Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna elbukjon, mert ha elbukik, akkor nagy a valószínűsége, hogy Amerikának be kell avatkoznia a konfliktusba, nemcsak a pénzünkkel, hanem a csapatainkkal is”.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A demokrata vezető szerint a Republikánus Pártban egyre nagyobb az oroszbarát frakció, amely nem akarja támogatni Ukrajnát, és „valamiért úgy gondolja, hogy Oroszország nem ellensége az Egyesült Államoknak”.

Jeffries szerint a képviselőházban az ilyen irányvonal fő támogatója a republikánus Marjorie Taylor Green. Az Oroszhírek.hu emlékeztetett arra: a minap Emmanuel Macron francia elnök a The Economist című lapnak adott interjújában nem zárta ki, hogy csapatokat küld Ukrajnába, ha Oroszország áttöri a frontvonalat, vagy Kijev részéről ilyen kérés érkezik. Szerinte „sok uniós ország” egyetért Párizs véleményével ebben a kérdésben.

A Kreml később kiemelte: felfigyelik Macron veszélyes kijelentéseit. Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnáról szóló párizsi rendezvényen részt vevő számos ország „meglehetősen józan értékelést tart fenn egy ilyen akció potenciális veszélyeiről és arról a potenciális veszélyről, hogy közvetlenül belekeverednek egy forró konfliktusba”, és ez „egyáltalán nem áll ezen országok érdekében, ezzel tisztában kell lenniük”.


Vlagyimir Putyin Dmitrij Kiszeljev újságírónak adott interjújában Macron oroszellenes kirohanásait kommentálva arra figyelmeztetett, hogy egy európai kontingens bevonulása az országba nem változtatna a harctéri helyzeten, és csak súlyosabb következményekkel járna Kijev számára.

Macron szavaira reagálva, miszerint Franciaországnak nincsenek vörös vonalai Ukrajna támogatásával kapcsolatban, az elnök azt mondta, hogy Oroszországnak sem lennének vörös vonalai az ilyen megközelítésű államokkal szemben.

S akkor úgy hiszem, az utolsó mondattal el is érkeztünk a lényeghez, ha nem lesznek vörös vonalak, könnyen kitörhet a harmadik világháború, rosszabb esetben az atomháború. S akkor, ha a ma ismert világ fele odalenne, kíváncsi lennék, mit mondana Macron a vörös vonalakról!

A francia elnök döbbenetesen felelőtlen, annyira, hogy nincsenek rá szavak! De nem különb Hakeem Jeffries sem, aki akkora ostobaságot mondott, hogy nemcsak kinyílt, hanem ki is ugrott a bicska a zsebemben! De nagyon kell majd Donald Trump győzelme. Ő a világ szinte egyetlen esélye a biztosabb megmaradásra!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét