Valérie Hayer, Macron európai parlamenti listavezetője szerint nem Franciaországnak Közép-Európának be kell fogadnia az Európába érkező migránsokat. Szavai szerint így Magyarországnak vagy Lengyelországnak is szolidaritást kellene vállalnia.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A Mandiner ezt úgy fogalmazta meg, hogy Valérie Hayer, az Emmanuel Macron francia elnök fémjelezte Reneszánsz párt európai parlamenti listavezetője kiszervezné a migrációt Közép-Európába. A hírportál emlékeztetett arra, hogy a bevándorlás kérdése akkor került szóba, amikor Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer a francia BFMTV-n vitázott.

– Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta, hogy „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? […] Ez lenne a szolidaritás” – fogalmazott a politikus. Szerinte „más országoknak is ki kell venniük a részüket” a migráció „kezeléséből”.

A Mandiner arról írt, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy Valérie Hayer Magyarországgal kapcsolatban „felháborító kijelentéseket” tett. Januárban például – frakcióvezetővé választását követően azonnal – kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja.


Később pedig arról is beszélt, hogy az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon visszaélni a magyar miniszterelnök.

Röviden és tömören annyit szeretnék mondani a nem olyan kedves Valérie Hayer nevű francia politikusnak, hogy elmész te a jó fenébe! Senki nem mondta nektek az elmúlt évtizedekben, hogy fogadjatok be millió számra migránsokat a harmadik világból!

Ti mégis megtettétek, akkor lelketek rajta, pátyolgassátok őket gall földön! Mi megvagyunk az Európában letelepedni óhajtó, harmadik világból érkezett bevándorlók tömegei nélkül a Kárpát-medencében! S nem tervezünk ezen a helyzeten a jövőben sem változtatni! Ami pedig az érzelmeket illeti, kedves Valérie Hayer! Az érzés kölcsönös, ti sem szerettek minket, mi sem vagyunk értetek oda! S ebben meg is egyezhetünk!


1 hozzászólás

  1. Tri-a-NON óta pedig különösen ne pofázzon egy francia, hogy a magyaroknak a csonka Magyarország területére ki(ke)t kell(ene) még befogadni. Kárpát-alján, Erdélyben, Székelyföldön, Partiumban, Délvidéken, Vajdaságban, Őrvidéken, Felvidéken körülvették a kényszerbefogadottak csonka-Magyarországot,
    az ukrán „menekültek” pedig tízezrével özönlenek be napi szinten a mi hazánkba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét