Ukrán drón támadott meg egy vajgyárat a Kurszki területen lévő Szuzsa városában – számolt be Roman Sztarovoit regionális kormányzó szerda délután Telegramon, erről az Index adott hírt. A politikus hozzátette, hogy a vállalkozás egyik alkalmazottja sem sérült meg, de a támadás következtében megrongálódott az egyik gyártóüzem teteje.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

Mint az mk.ru oldalra hivatkozva felidézték: a Kurszki területen korábban vonatokat követtek az ismeretlen drónok. Május 2-án az egyik mozdonyvezető jelentette a diszpécsernek, hogy észrevett egy UAV-ot, amely Bukrevka állomásról Szvoboda állomásig követi a vonatot.

Ha valaki megmondja, hogy egy vajgyár miért van az ukránok útjában, annak adok egy mintás zoknit.


***

A Verhovna Rada (Legfelsőbb Tanács) második olvasatban támogatta a fogvatartottak bizonyos kategóriáinak önkéntes mozgósításáról szóló törvénytervezetet – nyilatkozta Jaroszlav Zseleznyak ukrán képviselő az Ukrajinszka Pravdának. A hírek szerint a törvényjavaslat mellett 279 képviselő szavazott.

Zseleznyak kommentárja szerint a fegyveres erőkbe nem léphetnek be azok, akik előre megfontolt szándékkal gyilkosságokat követtek el, az erőszaktevők és pedofilok, a korrupt hivatalnokok, azok, akik Ukrajna nemzetbiztonságának alapjai ellen követtek el bűncselekményeket, továbbá azok sem, akik különösen felelős pozíciót töltöttek be, beleértve a parlamenti képviselőket és minisztereket.

A kábítószerek illegális előállítása, beszerzése, terjesztése vagy tárolása miatt elítélt személyek sem szolgálhatnak a fegyveres erőknél. Na, jó, de akkor kik igen: a gyilkosok és erőszaktevők? És nem úgy volt, hogy ilyesmire csak a barbár oroszok vetemednek?


***

Letarolta az ukrán közösségi oldalakat a hír, miszerint Huszton a toborzóiroda képviselői a vonatállomásról vittek el egy ismert futballistát – írta a Kárpáti Igaz Szó. A mozgósítással kapcsolatos incidens részleteit május 7-én tette közzé a Huszti labdarúgócsapat.

Közölték, hogy kedden a városi pályaudvarról a toborzóközpont munkatársai elvitték az egyik játékost, Mikola Szirast. A futballista 25 éves, és jelenleg nincs kapcsolatuk a játékossal, akinek a további sorsa egyelőre ismeretlen. Ami biztos, az incidens rendkívül nagy felháborodást váltott ki a klubnál, és a közvélemény egy jelentős része is erősen fel van háborodva.

Ukrajnában a bizalom erősen megszűnőben van!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét