Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a bajor BR24 választási beszélgetésében kijelentette, hogy „szükségünk van egy európai atomfegyverre” – derült ki a Magyar Nemzet hírszemléjéből.


Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!

E szerint azt mondta: ha Emmanuel Macron francia elnök felajánlja Európának a francia nukleáris arzenált, akkor ez egy „olyan ajánlat…, amelyről beszélnünk kell”.

Ugyanakkor kijelentette, hogy „csalódott”, amiért Olaf Scholz német kancellár és a szövetségi kormány „szótlan” volt, és nem válaszolt érdemben arra a felvetésre, miszerint a Nyugatnak csapatokat kéne küldenie Ukrajnába.

Manfred Weber arra is kitért, hogy támogatja a sorkötelezettség ismételt bevezetését, és ha jól értjük, azt egész Európában kötelezővé tenné.

Érdemes kiemelni, hogy a német neoliberális elitre jellemző módon Weber nem akar pénzt tenni az atomprogramba, hanem elvárná a franciáktól, hogy a saját robbanófejeiken címkézzék felül a franciát EU-s zászlóval.


És hogy ez mire lenne jó? Emlékezzünk vissza: egy hadseregre való nyugati szakértő és politikus beszélt arról különösen 2023-ban, hogy a háborút addig kell folytatni, amíg Oroszország totális vereséget nem szenved.

A bátrabbak odáig mentek, hogy kijelentették: rendszerváltást akarnak kierőszakolni, és az sem lenne ellenükre, ha a föderáció szétesne.

Erre érkezett Dmitrij Medvegyev válasza, miszerint az orosz védelmi doktrína az állam létét közvetlenül fenyegető veszély esetén lehetővé teszi a nukleáris csapásmérést bármilyen ellenséges célpont ellen.

Webernek és az atlantista elintenek tehát azért kell az európai bomba, hogy ne lehessen atomháborúval visszafenyegetni az EU-t, amikor az éppen a megsemmisítéssel fenyeget egy államot. Vagy színes forradalmakat támogat Belaruszban stb.


De más problémák is vannak ezzel a nagy ötlettel. Az egyik, ami már az összeesküvés elmélet határát súrolja, az, hogy ki fogja őrizni az indítókulcsokat? A Bizottság? A soros elnök? És ki fog dönteni a bevetésről? Mai formájában az EU soha nem lenne képes kijátszani a nukleáris kártyát. Ahhoz strukturális reformokra lenne szükség – vagy egyszerűen fogalmazva: egy Európai Egyesült Államokra.

Ami pedig a sorkatonaságot illeti, nem vagyunk élből ellene. Bár a katonai haszna megkérdőjelezhető, az ember jellemfejlődésének nem biztos, hogy árt, ha rákényszerítik az alkalmazkodásra, a csapatmunkára, hovatovább az engedelmességre.

A bevezetését ugyanakkor csak Magyarország EU-ból való kivezetésével együtt tudjuk támogatni. Nem vagyunk hajlandóak sem magunkat, sem a szeretteinket, de még a haragosainkat sem feláldozni Brüsszelért!

Ez igaz a NATO-ra is. Becsülendő, ha valaki katonának áll, viszont nincs az a pénz, amiért hajlandóak lennénk az életünket, a szeretteink vagy akár a haragosaink életét kockára tenni a Nyugat érdekeiért Afganisztánban, Csádban, Irakban vagy bárhol a világban.

A Haza védelme szükséghelyzetben mindannyiónk kötelessége, de sem az EU, sem a NATO nem a hazánk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét