Orvosi bravúrt hajtott végre egy lvivi orvoscsoport egy támadásban megsérült gyermeken – ezzel a címmel közölt cikket az Index. A portál a Fokuszra hivatkozva azt írta, hogy a Lvivi Szent Miklós Gyermekkórház idegsebészei sikeresen eltávolítottak egy 8 milliméteres aknatöredéket egy 9 éves herszoni fiú agyából.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A műtétet az első lvivi orvosi egyesület, az Unbroken Kids központjának sebészei végezték el. A beavatkozás rendkívül nehéz volt, ugyanis egy kis aknadarab elakadt az agy azon részének közelében, amely a test teljes bal oldali részéért felelős.

A kisfiú előtt most nagyon hosszú rehabilitációs időszak áll, ezalatt nemcsak gyógytornászok, hanem a Mentális Egészségügyi Központ szakemberei is kezelik, ugyanis a támadás a gyermeket lelkileg is nagyon megviselte. A gyerek azóta alig beszél, és fél, amikor édesanyja nincs vele, de már mosolyog néha.

Az Index.hu emlékeztetett arra: a kisfiú szilveszterkor sérült meg, amikor egy kávéházban tartózkodott barátaival. A támadáskor a gyerekek elbújtak ugyan, de ez sem mentette meg őket. A műtéten átesett kisfiú barátja a helyszínen meghalt, őt magát pedig fejbe találta egy szilánk, ami mozgásképtelenné tette testének bal oldalát.


Úgy hiszem, attól vagyunk emberek, ha – gondoljunk bármit is a világról – örömünket fejezzük ki a gyermek megmeneküléséért, és gratulálunk az orvoscsoport tagjainak a sikeres operációért. Egyúttal reményünket fejezzük ki annak kapcsán, hogy a fiú minél hamarabb meggyógyul majd!

Ő ugyanis nem tehet semmiről, sem arról, hogy Oroszország és Ukrajna egymásnak feszült 2014-et követően, sem arról, hogy a globalista háttérhatalom Moszkva ellen hergelte Kijevet, aminek a vége a különleges katonai művelet lett.

A legjobb az lenne, ha minél hamarabb véget érne a fegyveres konfliktus, és a Zelenszkij-kurzus elismerné, hogy egy háborúban nem fogják megtörni Oroszországot. S minél később fogadják el ezt a színészelnökék, annál nagyobb lesz a pusztítás, és annál több lesz a halott, illetve a sebesült. S annál többet területet fog Ukrajna elveszíteni.


A herszoni kisfiú példája is azt üzeni, hogy a háború maga a pokol. Egy ilyen korú gyermeknek ugyanis nem háborús sérülésből kellene felépülnie, hanem maximum azért lábadozhatna, mert megütötte a lábát a foci pályán…

Bárcsak megjönne az esze a nyugati politikusoknak!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét