Boris Johnson volt főtanácsadója, Dominic Cummings a napokban obszcén támadást intézett az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatások ellen/miatt – meg úgy egyébként is, mert a Brexit-kampányt sikerre vivő guru a zsenikhez hasonlóan súlyosan problémás személyiség, és általában képtelen visszafogni magát, ha mikrofont dugnak az orra elé.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


De nem baj, mert neki és a szavait idéző Politicónak köszönhetően remekül szórakoztunk így vasárnap este.

Szóval, Cummings az i című lapnak adott interjújában kijelentette, hogy a Nyugatnak „soha nem kellett volna belekeverednie ebbe az egész hülye helyzetbe”, és azt állította, hogy az Oroszország elleni szankciók nagyobb hatással voltak az európai politikára, mint Moszkvára.

A volt tanácsadó „megrovóan nyilatkozott” Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és szánalmasnak nevezte, amikor egyesek vele kapcsolatban második világháborús analógiákkal állnak elő.

„Ez nem az 1940-es év megismétlődése, ahol Zelenszkij Churchill” – mondta, hozzátéve: „Ez az egész ukrán korrupt maffiaállam lényegében mindannyiunkat átvert, és ennek következtében mindannyian meg fogunk b***ni. Most is átb***nak minket, nem igaz?”


A cikk szerint Cummings „tökfilkónak” nevezte Zelenszkijt, de egy későbbi tweetjében helyreigazította a magazint. Mint jelezte: ő „patyomkin” vezetőnek bélyegezte az ukrán elnököt.

Egyébként Ukrajna támogatása ellen azzal érvelt, hogy a háború csak erősíti az Oroszország és Kína közötti kapcsolatot, vagyis a nyugati nemzetek „a világ legnagyobb termelőhatalmával való szövetségre kényszerítették [Oroszországot]”, ami így erősebb lesz, mint valaha.

A Politico megjegyezte, hogy Cummings régóta kritikusan viszonyul Ukrajna támogatásához, és ez az álláspontja komolyan szembe állította régi főnökével, Johnsonnal, aki Zelenszkij és Ukrajna háborús erőfeszítéseinek elkötelezett híve. (Vagy inkább azon bábmesterek egyike, akik miatt az ukrajnai válság oda jutott, ahová – szerintünk.)

Végül a lapnak azt mondta, hogy a Nyugat nem küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek olyan érdemi jelzést, amely visszatartaná attól, hogy egy újabb országot támadjon meg, ha akarna.


„Milyen leckét adtunk neki? A lecke, amit Putyinnak tanítottunk, az az, hogy egy rakás b***kodó vicc vagyunk” – fogalmazott Cummings, aki szerint a háború kezelése „az egész világnak azt közvetítette, hogy milyen bohócok vagyunk”. Mármint a Nyugat.

Az őszödi beszédet parafrazálva, azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátennem, Ildikó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét