A jelenleg Németországban, Lengyelországban és Csehországban élő ukrán menekülteknek csak a fele térne haza, ha teljesülnek az olyan feltételek, mint a biztonság, a kritikus infrastruktúra normál működése, a lakhatás elérhetősége és véget érne a háború – írja az Ukrajinszka Pravda, amit itthon az Index.hu szemlézett.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Arról, hogy az ukránok milyen feltételek mellett készek hazatérni, a legtöbb válaszadó a kritikus infrastruktúra normál működését (34 százalék) és a biztonságot (34 százalék) nevezte meg. Ezt követi a lakhatás (26 százalék) és a háború befejezése (26 százalék).

A válaszadók 16 százaléka az elhelyezkedés lehetőségét, 13 százaléka pedig a gyerekek iskolába, óvodába járásának lehetőségét emelte ki. A válaszadók pontosan fele visszatérne Ukrajnába a háború után – bár a lap szerint e becslés egy optimista forgatókönyvet tükröz.

Ez a hír is borzasztó Ukrajna számára, de amit a NATO főtitkára mondott, az maga a rettenet. Jens Stoltenberg ugyanis úgy véli, hogy nem lesz értelme visszaállítani Ukrajnát, ha legyőzik.

– Ami Ukrajna háború utáni újjáépítését illeti, először azt kell biztosítanunk, hogy az érvényesüljön, ha Ukrajna nem győz, akkor nem lesz mit helyreállítani a szabad és független Ukrajnában – mondta Stoltenberg a NATO ifjúsági csúcstalálkozóján.


Márpedig a dolgok jelenleg úgy állnak, hogy keleti szomszédunk sokkal közelebb van az összeomláshoz, mint a győzelemhez. S ha veszít, főleg, ha nagyon nagy területeket foglalnak el az oroszok, akkor nem sok minden lesz, amit helyre lehet majd állítani, és ahová haza lehet jönni.

Ezért mondtuk az elejétől kezdve azt, hogy a különleges katonai műveletet nem szabad lett volna kiprovokálni, és főleg nem lett volna szabad anyagháborúba bocsátkozni Oroszországgal. Most már látja a Nyugat ás látja Ukrajna is, de már késő. Olyan a globalista csapat, mint a vesztésben levő megrögzött szerencsejátékosok.

Ekkora bukta után már nem lehet kiszállni, és ezért lesz várhatóan a vereség is még nagyobb. Lassan totális. Kellett volna gondolkodni, de már tényleg késő!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét