Részleges kapitulációt ajánl a cseh elnök Ukrajnának, mert szerinte ez a háború nem nyerhető meg – közölte az Euronews. A cikkük címe a nyugati nyelvújítás egyik újabb gyöngyszeme, tekintettel arra, hogy a kapituláció feltétel nélküli megadást jelent. Ebből kifolyólag nagyon megragadta a fantáziánkat. Esetleg arra gondoltak, hogy a Dnyeperen túli területeken leteszik a fegyvert, a túlpart pedig Európai Hoholia néven folytatja a harcot? Vagy csak minden páratlan számú hadosztály adja meg magát?

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Érdemes kiemelni, hogy nem Petr Pavel fejében kuszálódott össze valami. Sokkal inkább arról van szó, hogy a szerkesztőséget még senki nem tájékoztatta arról, mit kell aktuálisan gondolni a világról. Így aztán ragaszkodtak az eddig érvényben lévő utasításhoz, amely szerint hinni kell a fényes győzelemben, és aki nem hisz, az ellenség.

Ezért az Euronews egészen odáig ment, hogy a NATO Katonai Bizottságának egykori vezetőjéről azt sugalmazta, hogy kínai ügynök. Azt írták: „A kissé zavaros és semmilyen konkrétumot nem tartalmazó kínai béketervvel egyidőben a cseh államfő azt javasolja, hogy Moszkva tartsa meg azokat az ukrán területeket, amelyeket a tárgyalások kezdetekor az orosz hadsereg ellenőriz.”

Most attól tekintsünk el, hogy a kínai béketerv lassan kétéves.

Ha tegnap mutatták volna be, akkor sem értenénk mi köze Pavel nagyon világos és kifejezetten konkrét javaslatához. A cseh elnök arról beszélt, hogy a nyugati szövetségek nem támogatták elég határozottan Ukrajnát, és a győzelem esélye mára elszállt. Ha Kijev el akarja kerülni az összeomlást, békét kell kötnie, méghozzá úgy, hogy lemond a már elveszett területeiről, az állam biztonságát és szuverenitását pedig a jövőben valamilyen nemzetközi koalíció garantálhatná.

***

Robert Fico már nincs közvetlen életveszélyben. A pártok az európai parlamenti választási kampányukat felfüggesztették. A kormányon lévő és az ellenzéki erők egymást vádolják a feszültség szításával, habár a merénylő egyik politikai oldalhoz sem köthető – írta csütörtök reggel a 444, hozzátéve: „szélsőséges erők a személyét a liberálisokhoz kötik, habár Cintula… (egy) oroszpárti szélsőséges félkatonai szervezettel működött együtt.”


Nem sokkal később külön cikket szenteltek annak, hogy „félrefordítás miatt lett Robert Fico merénylője »baloldali« író.” Majd rögtön ezután közlik: „A merénylő azt állítja, nem akarta megölni Ficót, de a támadásra azért büszke. Nem ért egyet a kormány politikájával, erre hivatkozva lőtte le a szlovák miniszterelnököt Juraj Cintula. A támadó sok minden volt már élete során, de pont baloldali nem nagyon.”

Talán kezdjük azzal, hogy ebből kiindulva Cintula fia is „szélsőséges erő”, hiszen, amikor szlovák újságírók az apjáról kérdezték, lényegében elismerte, hogy ellenzéki szavazó. A 444-et természetesen az sem zavarja, hogy a merénylő az eddig ismertté vált nyilatkozatai szerint éppen Fico „illiberális” intézkedései miatt érezte szükségét annak, hogy agyon lője a miniszterelnököt. És persze, biztos nem akarta megölni – mondjuk adódik a kérdés: akkor miért tüzelt ötször?!

Ami az „oroszpárti szélsőséges félkatonai szervezetet illeti”, arról már megírtuk, hogy 2022-ben elítélték az Ukrajna elleni támadást. Juraj Cintuláról meg időközben előkerült egy videó, amely szerint április 24-én Alsókorompán részt vett egy tüntetésen. „Éljen Ukrajna”, „hazaárulók” vagy „elég Ficóból” – többek között ezeket kiabálta ő is.

De, tudjátok, ebben a történetben nem is az az érdekes, hogy a 444 nem vesz tudomást a tényekről (aka. hazudik), hanem az, hogy ennyi energiát fektetnek abba, hogy egy ukránpárti és ellenzéki merénylőről elhitessék: oroszpárti (mint állítólag Fico) és nacionalista (mint állítólag Fico). Hát, nem furcsa?


***

Ezt meg csak úgy, egy bővített mondatban: A Komszomolszkaja Pravda haditudósítója kiszámolta, hogy az egy hete tartó Harkivi offenzíva során, amelyben az oroszok tulajdonképpen a tartalékiakat vetették be, Ukrajna több területet vesztett, mint amennyit a világ minden pénzével és a nyugati haditechnikával megtámogatott tavalyi nagy ellentámadása során képesek volt visszahódítani…


1 hozzászólás

 1. A Komszomolszkaja Pravda haditudósítója által kiszámoltakkal kapcsolatban:
  Nézőpont kérdése, hogy ki az, aki veszített és ki az, aki visszahódított területeket. Ugyanis „az az Ukrajnának nevezett valami” (Bogár László közgazdász) körkörösen megszállás alatt akarta és akarja tartani a „nettó” területének az övezetét.
  Úgymint:
  – Dél-Nyugaton Kárpát-alját, ami Magyarországé;
  – Észak-Nyugaton Galíciát, ami Lengyelországé;
  – Keleten Donbasz
  – Donyeck
  – Luganszk
  – Herszon
  – Zaporozsje
  több mint 80 %-ban orosz lakosságú, érvényes szavazás után már hivatalosan is Oroszországhoz tartozó, összefüggő részeit
  – a Krím-félsziget pedig sosem volt az ukránoké, azt csak az átmeneti Szovjetunió idején az alkoholista SZKP-főtitkár adományozta Ukrajnának.
  Putyin pedig érvényes szavazás után visszavette azt, ami mindig is az általa vezetett Oroszországhoz tartozott,
  annak tulajdona.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét