Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hangsúlyozta a partnerektől érkező katonai segélyek szállításának felgyorsításának fontosságát, megjegyezve, hogy minden késedelem negatívan befolyásolja a front helyzetét – írta meg az Interfax, a hírt itthon az Index.hu szemlézte.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


– Minden késedelem az ellátásban visszaeséshez vezet a fronton. Ez egy általános szabály. Tehát a kérdésére a válasz igen. Nagyra értékeljük az Egyesült Államok őszinte elkötelezettségét, hogy az ellátásban bekövetkezett késedelmeket új bejelentésekkel és új szállítmányokkal kompenzálja, és ezért fordítottam olyan nagy figyelmet az időzítés kérdésére a tárgyalásaink során és a nyitóbeszédemben – mondta Kuleba szerdán Kijevben az Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón.

Majd hozzátette: “De ez nem csak az Egyesült Államokról szól!”

Kuleba hangsúlyozta, hogy Ukrajna felszólítja az országokat, hogy tegyenek újabb bejelentéseket a segítségnyújtásról és a fegyverszállításokról. – Ha egy ukrán gyalogosnak vagy tüzérnek megvan mindene, amire szüksége van, akkor mi nyerünk. Minden alkalommal, amikor késik az ellátás és hiány van, nem mi nyerünk. A háború törvénye kegyetlen, de nagyon világos – hangsúlyozta a külügyminiszter.

Akkor most én is kegyetlen, de nagyon világos leszek!


Ez nem a mi háborúnk, hanem a tiétek, és a mögöttetek álló globalista háttérhatalomé! Te nem utasíthatsz minket, sem a színészelnököd, sem egyik ukrán politikus!

Te otthon intézkedhetsz, a saját hazádban! Az nem úgy van, hogy ti megálmodjátok, mire van szükségetek, mi pedig leszállítjuk nektek, pláne ingyen! Ha valamire szükségetek van, akkor vegyétek meg, és fizessétek meg annak, aki eladja! Ha nem megy, akkor nem kell háborúzni, sőt, ki sem kellett volna azt provokálni!

Senki nem kérte – legalábbis nyíltan –, hogy emberkedjetek az oroszokkal, ha megtettétek, akkor viseljétek a következményeit!

S ha kaptok valamit, akkor köszönjétek meg, ha nem adnak semmit, akkor fogadjátok el! A világ normális része nem tartozik semmivel Ukrajnának, aki pedig tartozik bármivel is nektek, az a mögöttetek álló háttérhatalom! Velük lehet keménykedni, és tőlük kell követelőzni!

Kedves Dmitro, úgy hiszem, ebben maradhatunk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét