Verekedés tört ki Odesszában a területi hadkiegészítő központnál, ami így önmagában nem egy meglepő hír manapság, csakhogy a Nexta híradása szerint, ezúttal mentősök püfölték a katonákat és viszont.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Itt fontos megjegyezni, a Nexta egy Varsóban, belarusz emigránsok (értsd: lengyel-amerikai zsoldban álló felforgatók) által szerkesztett portál, tehát ez nem orosz propaganda, és még videót is mellékeltek hozzá.  

A történet a következő: valaki kihívta a mentőket a sorozóirodához, és amikor az esetkocsi megérkezett, a komisszárok ottfogták a személyzetet. Ez gyorsan kitudódott, így számos bajtársuk szirénázva a helyszínre sietett.

Mivel a katonák nem értettek a szóból, a markos ápolók és sofőrök kénytelenek voltak az önkifejezés egy primitívebb módjára váltani. Magyarán, jól elkenték a gyökereket. Közben pedig kisebbfajta csődület támadt a központnál.

A tömeg és a testi erő együttes nyomása alatt a katonák végül meghajlottak, és hamarosan elengedték a bezárt mentősöket, akiket a frontra akartak küldeni.

Az eset tanulsága szerintünk az, hogy az ötlet maga jó – házhoz rendelni a leendő kényszersorozottakat –, de a foglalkozásukból fakadóan jó kondiban lévő mentősök és tűzoltók helyett inkább pizzafutárokkal vagy a GayRomeóról rendelt selyemfiúkkal kellene próbálkozni.

Igaz, ők első ránézésre talán nem a legalkalmasabbak, de tekintettel arra, hogy a frontharcosok várható élettartama 4 óra, valójában tök mindegy, nem?


***

Az Egyesült Államok feloldotta az ukrán Azov zászlóaljnak nyújtott fegyverszállításokra és kiképzésre vonatkozó tilalmát, amit korábban az egység szélsőjobboldali kötődései miatt hoztak meg – közölte a 444.

Érdekesen folytatódik a cikk: a portál azt írja, hogy „az Azov zászlóalj ukrán szélsőjobboldali önkéntesekből jött létre 2014-ben…” És „egy 2016-os ENSZ-jelentés azzal vádolta az Azovot, hogy a kelet-ukrajnak civilek elleni fosztogatásokkal hozzájárultak a lakosság elűzéséhez.”

De nem kell aggódni, mert az amerikai „külügyminisztérium szóvivője most a BBC-nek azt mondta, az átvilágítási folyamat során nem találtak bizonyítékot arra, hogy a brigád súlyosan megsértette volna az emberi jogokat.”

Ez a hír azért került be a gyűjteményünkbe, mert dacára a szankciónak, eddig az volt a mondás, hogy aki szerint az Azovnak „szélsőjobboldali kötődései” vannak, az „putyinista propagandát” tol. Másfelől ez a történet jól illusztrálja a Nyugat és az atlantisták naivitását (vagy éppen azt, mennyire hülyének nézik az embereket).

Komolyan elhitte eddig bárki, hogy az Azov nem kap nyugati fegyvereket? Egy országot lehet szankcionálni, de egy ország hadseregének valamelyik alakulatát hogyan?

Tegyük fel – bár a feltételezés is abszurd –, hogy az USA és szatellitjei, amikor feladták a fegyvereket Kijevnek, aláírattak egy papírt a címzettel, miszerint az Azov nem kaphat a szállítmányból semmit. Na, hát ez olyan, mint amikor a PornHub megkérdezi az oda tévedő 16 évestől, hogy elmúlt-e már 18, mert ha nem, akkor távozz. Vajon mire fog kattintani a felajzott tinédzser?

És nagyjából ennyire lehet komolyan venni az USA vizsgálatát is: „Halló, Azov? Nácik vagytok-e? Ja, nem… Bocs, akkor vissza az egész.”


***

Zárásként egy társadalmi célú hirdetés.

Új kutatások szerint akár az Alzheimer-kór is megelőzhető a sok antioxidánst tartalmazó étrenddel. A demencia egyáltalán nem természetes folyamat, nem az idősödéssel szükségszerűen együtt járó tünet, ne legyintsünk, ha tapasztaljuk szimptómáit: a problémamegoldó képesség, a memória, a mozgáskoordináció romlását.

Szóval, vigyázzatok magatokra! Egyetek sok friss, szezonális zöldséget és gyümölcsöt, és akkor nem lesztek olyanok, mint Joe.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét