Rendkívül súlyos pénzügyi büntetést kapott Magyarország – írta meg többek között a Portfolio. A kormány által előzetesen várt napi 6 millió forint helyett napi közel 400 millió forintos (napi 1 millió eurós) pénzügyi bírságot, és 200 millió eurós átalánybírságot kapott az Európai Bíróságtól a menekültügyi politikai döntések miatt – derült ki a csütörtökön kihirdetett bírósági ítéletből.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A szöveg azzal indokolja a rendkívül súlyos büntetést, hogy „ez a mulasztás, amely abban áll, hogy szándékosan elkerüli a közös uniós politika egészének alkalmazását, az uniós jog példátlan és rendkívül súlyos megsértését jelenti”. A bírósági ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek. Éves szinten számolva ez a bírság mintegy 140 miliárd forintos terhet jelent Magyarország számára.

A bírósági ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek – ez a „kedvenc” részünk a hírből, hiszen még a második világháborút követő népbírósági és a Rákosi-korszak kirakatperei ellen is volt helye fellebbezésnek. Sőt, amennyiben halálbüntetést szabtak ki, kötelező és automatikus volt a jogorvoslat. Ráadásul, ritkán ugyan, de még az is előfordult, hogy például az elnöki tanács változtatott a döntésen.

Szóval, ott tartunk, hogy van egy „Európai Uniónk”, amely rendszeresen számonkéri rajtunk a jogállamisági normák betartását, és van ennek egy bírósága, amelynek semmilyen jogállamisági normát nem kell betartania. Olyannyira nem, hogy az ítéletével ördögien, 66,6-szorosan túlterjeszkedett az „ügyészi” indítványon, azaz Brüsszel követelésén.


A bíróság most megmutatta: rendkívül gyáva és politikailag befolyásolt. Ezt a határozatot ugyanis már hetekkel ezelőtt kihirdethette volna, ám az EP-választások miatt nem merte megtenni. Alighanem attól tartott az uniós elit, hogy az ítélet miatt sokkal többen szavaznának a kormánypártokra és a Mi Hazánkra, és még kevesebben a Momentumra és a Gyurcsány-listára.

Kíváncsiak vagyunk, mit fog lépni most a kormány. A legjobb húzása valószínűleg az lenne, ha megnyitná a határokat, de már a szerb oldalon buszra, vonatra rakna mindenkit, és „feladná” a migránsokat Németországba, Skandináviába és a Benelux államokba, aztán széttárná a kezét, mondván: idehaza senki nem adott be menekültkérelmet, a büntetés és az uniós források visszatartása miatt pedig nincs pénz az embercsempészek üldözésére. Sorry.


1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét