Elsöprő erejű támadás érte az oroszokat, hetven drónnal támadott Kijev – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu az Ukrajinszka Pravda tudósítása alapján. E szerint Kirillo Budanov, az ukrán védelmi hírszerzés vezetője elmondta, hogy az ukrán erők legalább 70 drónt használtak az orosz Rosztovi területen található morozovszki légitámaszpontra június 13-ról 14-re virradó éjszaka.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Budanov hozzátette továbbá, hogy a hadművelet Ukrajna területéről indult, legalább hetven Dragon and Splash típusú drónnal csaptak le a morozovszki támaszpontra. Mint írták, a kárfelmérés jelenleg is zajlik, „információra várnak” a sérült, vagy megsemmisült repülőgépek állapotáról.

Ha ezt a hírt, „tudósítást” valaki elolvasta, és az illető az oroszokkal rokonszenvezik ebben a szembenállásban, akkor nagyon rossz gondolatai támadhattak. Hetven drón az nem kevés, és ha az oroszokat elsöprő erejű támadás érte, akkor kő kövön nem maradhatott a Rosztovi területen található morozovszki légitámaszponton. Ennyi fegyverrel akár az egész létesítményt a földdel tehették egyenlővé.

Mivel érdekelt ez az ukrán akció, utána olvastam a csapásnak, és a következő beszámolót találtam az Oroszország mellett állunk! című Facebook-csoportban: „Tegnap este az ukrán alakulatok újabb hatalmas csapást kíséreltek meg a rosztovi régióban lévő célpontokra, köztük a morozovszki repülőtérre . A hivatalos adatok szerint 70 UAV vett részt a rajtaütésben, de mindegyiket elfogták.” Vagyis az oroszok állítása szerint egyetlen ukrán drón sem ért célba…

Miként a Facebook-csoportban írták, nem ez az első ilyen hatalmas támadás a rosztovi régióban, de egyértelműen az idei legnagyobb. A korábbi nagyobb akciókat márciusban és áprilisban indították az ukránok, de májusban semmilyen tevékenység nem volt megfigyelhető.


– Tekintettel a razziák közötti jelentős szünetekre, feltételezhető, hogy az ukrán alakulatok minden támadáshoz drónokat halmoznak fel. Ez megnehezíti a légvédelem munkáját, amit az Akhtubinsk elleni támadás is megerősített, ahol a Szu-57 megsérült – emelték ki.

Kifejtették azt is, hogy az ukrán alakulatok modernizálják az UAV-k használatának taktikáját, ezúttal a drónok nagy része alacsony magasságban repült. Ez azonban nem akadályozta meg az oroszokat, hogy – állításuk szerint – elpusztítsák a repülő tárgyakat, és gyakorlatilag megakadályozzuk a földi károkat.

A bejegyzésben rámutattak arra, hogy az ilyen típusú támadások nem szűnnek meg maguktól, akárhány drónt lőnek is le az orosz légvédelmi egységek. Éppen ezért fontosnak tartják a létesítmények védelmét, de legalább ennyire lényeges, hogy megtalálják és megsemmisítsék az ellenséges termelő létesítményeket.

Ami ugyanakkor a legfontosabb, az oroszok állítása szerint egyetlen drón sem ért célba, miközben az Index.hu elsöprő erejű támadásról írt. Erre mondják a globalisták szempontjából, hogy álmodik a nyomor!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét