Ukrajna eddig dokumentáltan 5924 páncélozott harcjárművet veszített a háborúban. Ezek közül 4158 megsemmisült, 504-ben károk keletkeztek, 246-ot a személyzete otthagyott a harctéren, 1016-ot pedig az oroszok lefoglaltak – írta meg az Index.hu.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Mint kiemelték: a számokat az Oryx nevű, nyílt forrású hírszerzési és hadászati elemzőintézet tette közzé, és a lista csak azokat a járműveket tartalmazza, amelyek pusztulásáról vagy sérüléséről vizuális megerősítés is elérhető. A honlapon minden egyes, a számításba bekerült eszközről látható fotó vagy videó.

Az elveszített harcjárművek között 842 tank van. A harckocsik közül 576 megsemmisült, emellett 70 megsérült, 62-t magára hagytak a harctéren, 134-et pedig az oroszok zsákmányoltak. A veszteséglistán 10 amerikai M1A1SA Abrams, egy brit Challenger 2, 11 német Leopard 2A6 és 20 német Leopard 2A4 harckocsi szerepel.

Mivel a honlapon csak a hitelesen megerősített esetek szerepelnek, a megsemmisült berendezések mennyisége valószínűleg lényegesen nagyobb, mint ami a listán szerepel.

A lista veretes, és főleg kínos lehet a nyugati országoknak, hogy az ő csodafegyvereknek kikiáltott tankjaik is nagy számban semmisülnek meg a különböző orosz fegyverek tüzében. Aligha hiszem, hogy jó ajánlólevél, ha azt látják a potenciális érdeklődők, hogy az Abrams és Leopard tankok sorra robbannak fel az oroszok elleni háborúban.


Egy biztos, tudomásul kell venni, hogy nincs mindenható fegyver, csak olyan, amely kevesebb vagy éppen több fejtörést okoz az ellenségnek.

Ehhez kapcsolódik egy érdekes hír, amelyet szintén az Index.hu közölt a The Guardianra hivatkozva, e szerint Vlagyimir Putyin pénteken a televízióban azt mondta: csaknem 700 ezer orosz harcol Ukrajnában. Decemberben 617 ezres számot közölt, akik részt vesznek a harci műveletekben, és azt mondta, hogy ebből 244 ezer a mozgósított.

Ez is azt mutatja, hogy miközben az oroszok képesek voltak növelni a fronton harcoló katonáik számát, az “AFU” folyamatosan létszámhiánnyal küzd, és sok esetben időseket vagy éppen nőket enged a lövészárkokba. Na, többek között ezért kellene minél hamarabb befejezni ezt az átkozott háborút, hogy ne kelljen még több embernek meghalnia a globalista háttérhatalom pénzembereinek érdekeiért!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét