Hivatalos feladatok ellátása közben nehéz, tompa tárggyal fejbe ütötték a Területi Toborzó- és Szociális Támogatási Központ egyik munkatársát a Lvivi területen található Javoriv városában – írja az Ukrajinszka Pravda, amiről itthon az Index.hu számolt be.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az intézmény tájékoztatása szerint a hadkiegészítő parancsnokság megtámadott alkalmazottja 2022 márciusában harci cselekményekben vett részt a Mikolajivi területen, de miután megsebesült, áthelyezték a Lvivi terület egyik toborzóközpontjába.

Június 17-én hivatali feladatai ellátása közben egy hadköteles állampolgárt kísért katonai orvosi vizsgálatra.

– Az egyik utcán azonban megtámadták, és egy nehéz, tompa tárggyal fejbe verték. Jurijt a helyi kórházba szállították – tette hozzá. A támadás következtében a férfi traumás agysérülést szenvedett. A támadót megtalálták és őrizetbe vették.

– Ezúton fordulunk Ukrajna minden hadköteles állampolgárához. Ha nincs bátorságod csatlakozni az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, legalább legyen lelkiismereted és arcod hallgatni róla. Ha nincs eszed hallgatni, ne merj kezet emelni hőseinkre! Az olyan emberek cselekedeteire, mint Jurij, generációk emlékeznek és tisztelik. Az olyanokat, mint aki kezet emelt rá, azonban tetteik miatt a saját gyermekeik is megvetik – írták.


Abban nem vagyok biztos, hogy valaha is tömegek lesznek büszkék Jurijra, sem arra, hogy a támadót tettei miatt megvetné a családja. Minden attól függ, hogy az emberek miként értékelik magát az orosz-ukrán háborút (a különleges katonai műveletet. Az viszont biztos, hogy az őrület egyre inkább tetten érhető az emberekben, nemcsak a komisszárokra támadókban, hanem mindenkiben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök például éppen aláírta a közép- és felsőoktatási intézményekben tanulók általános katonai alapképzéséről szóló törvényt – írja az MTI az ukrán parlament honlapján megjelent közleményre hivatkozva, a cikket az Index.hu is szemlézte.

A jogszabály célja az általános katonai képzés rendszerének javítása, amely az „Ukrajna védelme” tantárgy oktatásán keresztül valósul meg. A dokumentum indoklásában a célok között szerepel „az ukrán állampolgárok felkészítése a nemzeti ellenállásra”.

Ebből kristálytisztán látszik, hogy az ukrán nem a békére, hanem elhúzódó háborúra készül, és megpróbálják a gyermekeket, fiatalokat is ennek szellemében átnevelni! Borzalom!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét