Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán 10 000 eurós pénzbírsággal sújtotta az albán labdarúgó-szövetséget, amiért a szurkolók „nacionalista térképeket” ábrázoló transzparenseket helyeztek ki az Olaszország elleni mérkőzésen.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ezeken „országuk térképe a szomszédos országok területére is kiterjedt”. »

Az albán szövetség további 27 375 euró pénzbüntetést kapott, mert a szurkolók fáklyákat és tűzijátékot gyújtottak, söröspoharakat dobáltak, és egy szurkoló a pályára ment – írta meg többek között a Business Standard.

Továbbá az UEFA kitiltott egy koszovói újságírót az Európa-bajnokság hátralévő részétől, miután az Anglia-Szerbia mérkőzés során a szerb szurkolókat provokálta. A bejelentkezése során a lelátók felé fordult, és albán sast formázott a kezével.

Fölösleges belemenni abba, hogy a kétfejű sas régi bizánci-ortodox jelkép, tehát a balkáni muszlimoknak semmi közük hozzá, csak lenyúlták, de a történeti fejtegetés szétfeszítené e bekezdés kereteit.


Ráadásul az Eb és az UEFA kapcsán sokkal érdekesebb az, hogy miért NEM büntette meg a szövetség az albánokat: az UCK (Koszovói Felszabadítási Hadsereg) lobogói és egyenruhája miatt.

Dortmundban már az az Olaszország elleni mérkőzés előtt balhé volt. Az albán keménymag megtámadta az olasz szurkolókat, közben az UCK harcosait dicsőítették. A stadionban pedig kitették a milícia zászlóit, sőt UCK-egyenruhás embereket is látni lehetett a lelátón, ahol időről időre szerbellenes jelszavakat skandáltak.

Hogy mi is ez a szervezet? Ha úgy tetszik, a délszláv háborúk egyik mutánsa, melynek tagjai „hivatalosan” Koszovó függetlenségéért és Nagy-Albániáért küzdöttek – brutálisan, bármiféle hadijog betartása nélkül.

A Washington Post róluk szóló cikkében például azt írta: „1998 elejére az UCK felemelkedett, és a rendőrség elleni gázolásos akciók miatt eléggé láthatóvá vált ahhoz, hogy Robert Gelbard, az Egyesült Államok balkáni különmegbízottja kénytelen volt »terrorista csoportként« elítélni őket.”


A Human Rights Watch 2001-es jelentésében többek között az állt: „Az UCK súlyos visszaélésekért volt felelős… beleértve a szerbek és a (Jugoszláv állammal) kollaboránsnak kikiáltott albánok elrablását és meggyilkolását.”

A szervezet saját bevallása szerint „csak” sovén nacionalista volt, de az egyik ágát kifejezetten iszlamisták – albánok, egyiptomiak, szaúdiak stb – alkották, és a finanszírozása is részben a muszlim országokból érkezett, ugyanabból a körből, amely a fundamentalista terroristákat támogatta szerte a világon.

Emellett a nyugati sajtó és különféle szervezetek szerint egyebek mellett a török alvilággal együttműködve jelentős bevételekre tettek szert a heroin- és szervkereskedelemből.

Az egyik leghírhedtebb akciójuk a Panda bári mészárlás volt, amely során kilenc 14, 16, 17 és 25 éves szerb gyereket és fiatalt öltek meg, további tizenötöt pedig megsebesítettek. Ezt még a nemzetközi sajtó is felkapta.

Azt már nem, hogy az ortodox keresztények nekik „köszönhetik” az egyik újvértanújukat. (Újvértanúknak azokat hívják, akik a modern korban haltak mártírhalált.)


1999. június 15-én Prizrenben, néhány nappal azután, hogy a nyugati „békefenntartók” bevonultak Koszovóba, Hariton (Lukic) atyát, a Raško-Prizreni egyházmegye szerzetesét elrabolták, majd albán meggyilkolták.

Hariton atya ikonja a levágott fejével

Hariton atya a Prizren melletti Szent Arkangyal kolostor szerzetese volt, 1995-ben tett örökfogadalmat. A „Koszovói Felszabadító Hadsereg” egyenruhásai fényes nappal tuszkolták be egy autóba. Tették, tehették ezt úgy, hogy a német KFOR-kontingens már Prizren külvárosában tartózkodott.

A NATO ahelyett, hogy az emberek biztonságáról gondoskodott volna, fene se tudja mit csinált, mindenesetre a jelenlétük mellett néhány nap alatt több mint 10 szerbet öltek meg az albán szélsőségesek.

Hariton atya holttestét csak 2000. augusztus 8-án találták meg a város közelében. Lefejezték és megcsonkították. A feje sohasem került elő.

Szóval igen… Az UEFA szerint Nagy-Albánia életetése vagy a kétfejű sas kézjegyének mutogatása nem, de a drogcsempész és szervkereskedő, az iszlamistákat a soraikba fogadó terrorista UCK dicsőítése igen. Ezúton is gratulálunk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét