Boris Johnson, aki 2019-22-ben brit miniszterelnök volt, és 2022 tavaszán lebeszélte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az Oroszországgal kötendő békemegállapodás aláírásáról, felelős az ukrán harci veszteségekért – jelentette ki Nigel Farage, a Reform UK nevű jobboldali brit párt vezetője, erről itthon az Oroszhírek.hu számolt be.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A politikus arra a kérdésre, hogy hogyan nézhetne ki egy békemegállapodás Ukrajnáról, azt mondta: „Úgy néz ki, hogy nem utasítjuk el a békemegállapodást, amit Johnson nagyon egyértelműen megtett, a saját okai miatt. Nem tudom, hány ember halt meg emiatt, nem tudom”.

– Olyan, mintha azt akarná, hogy mindkét fél élet-halál harcot vívjon. Tekintve, hogy akár egymillió harci áldozat is lehet, ezt rendkívüli dolognak tartom – tette hozzá Farage, akit a The Times idézett. A pártvezető nem zárta ki, hogy Ukrajnának fel kellene adnia egyes területeit, hogy véget vessen a harcoknak.

– Ez az ő [Zelenszkij] döntése. Senki sem beszél még csak békéről sem. Csak arról beszélnek, hogy Ukrajna győzni fog. Tényleg? Ezt elég szkeptikusan fogadom – jegyezte meg. Farage szerint, ha Zelenszkij ragaszkodik ahhoz, hogy visszaszerezze az összes olyan területet, amely a kijevi hatóságok szerint Ukrajnához tartozik, lehet, hogy nem maradnak fiatal férfiak Ukrajnában.


Az Oroszhírek.hu emlékeztetett arra, hogy David Arahamija, a Verhovna Rada (ukrán parlament) elnökpárti, a Nép Szolgája frakciójának vezetője 2023 novemberében azt állította, hogy Boris Johnson volt brit miniszterelnök volt az, aki 2022 márciusában, az isztambuli tárgyalások után megtiltotta Kijevnek, hogy békeszerződést írjon alá Oroszországgal, és azt követelte, hogy Ukrajna folytassa az Oroszország elleni katonai tevékenységet.

Farage szavai meglehetősen egyértelműek, az azonban nem világos, hogy Boris Johnsonnak, magának miért állt volna érdekében a háború folytatása. Úgy hiszem, Johnsonnak nincsenek érdekei, csak a gazdáinak, a globalista háttérhatalom pénzmoguljainak. Boris az ő utasításaikat hajtja végre.

Maradéktalanul, száz százalékban. Ukrajna helyzete pedig még annál is rosszabb, amit Farage felvázolt. Simán lehet, hogy Ukrajnában úgy nem maradnak férfiak (és lassan úgy általában emberek), hogy a győzelmet sem szerzik meg. Felesleges tömeges emberáldozat, vereséggel! Ez maga a katasztrófa!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét