Civil megszállóknak nevezte a Krímben élő orosz állampolgárokat Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója a Szevasztopol ellen végrehajtott ukrán rakétacsapás nyomán közzétett Telegram-üzenetében – erről mások mellett a Portfolio.hu írt.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


– A Krímben nincsenek, és nem lehetnek holmi strandok, turisztikai övezetek és a békés élet más fiktív ismérvei. A Krím egy kétségkívül orosz megszállás alatt álló idegen terület, amelyen harci tevékenység, teljes körű háború folyik. Olyan háború, amelyet Oroszország indított kizárólagos népirtó és területszerző céllal – idézte az UNIAN ukrán hírügynökség Podoljak állásfoglalását.

Az elnöki tanácsadó úgy folytatta: a Krím egyben egy olyan nagy katonai tábor és raktár, közvetlen katonai célok százaival, amelyet az oroszok cinikusan leplezni próbálnak, és saját állampolgáraikkal fedezni. Ezek pedig civil megszállóknak minősülnek.

Podoljak szellemi mélyrepülése előtt az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán fél kazettás robbanótöltetet hordozó amerikai ATACMS-rakétákkal támadta vasárnap Szevasztopol polgári infrastruktúráját. A tájékoztatás szerint a légvédelmi erők négy rakétát lelőttek, egy a légelhárítás hatására letért a röppályájáról, és a város felett felrobbant.

A támadás áldozatai a tengerparton vagy a közelében tartózkodtak. Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója hétfőn bejelentette, hogy a vasárnapi rakétatámadás következtében négy ember – köztük két gyermek – életét vesztette, és 153-an megsebesültek.


Néhány mondatban a véleményünk:

1, Tovaris Podoljak! Miért ne lehetnének strandok és turisztikai övezetek a Krímben? Miért ne pihenhetnének, fürdőzhetnének ott azok az emberek – mások mellett asszonyok, gyerekek és öregek –, akiknek nincs dolga a különleges katonai műveletben? (Én remek ukrajnai videókat láttam fürdőző, strandoló emberekről… Nekik lehet?)

2, Hazugság az is, hogy Oroszország népirtó szándékkal indította a háborút! Ha ez lett volna a célja, akkor nem néhány tízezer ukrajnai civil áldozata lenne a háborúnak, hanem Moszkva ledobott volna néhány komolyabb bombát, és már nem is lenne Ukrajna…

3, Ha az ukrán vezetők ilyen ostobaságokat és arcátlan hazugságokat beszélnek, mint most Podoljak, abból nem lesz béke, csak még több pusztulás és szenvedés! S ennek az egész nagyképű, pökhendi stílusnak az ukrán nép issza majd meg a levét!

Mint eddig, mert a háború kitörése óta eltelt két és fél évben már rengeteget szenvedtek az emberek. Százezrek haltak meg, és milliók menekültek külföldre. Éppen ezért kell minél hamarabb befejezni az öldöklést, és békét kell kötni. Ez minden normális ember érdeke, a Podoljakhoz hasonló bolondokkal pedig nem kell foglalkozni…


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét