Magyar idő szerint péntek hajnali három órakor rendezték meg a Joe Biden és Donald Trump közötti elnökjelölti vitát az Amerikai Egyesült Államokban – erről írt az Index.hu. A CNN által rendezett összecsapás az eddigi legmeghatározóbb pillanat volt a szoros kampányban, és ez lett volna Biden legjobb esélye arra, hogy felvillanyozza újraválasztási kampányát.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Trump egy külpolitikai kérdésre, amely Oroszország ukrajnai inváziójára vonatkozott, arra használta fel az időt, hogy visszavágjon Bidennek a veteránok kérdésében.

– Először is, a veteránjaink és katonáink ki nem állhatják ezt a fickót. Nem tudják elviselni őt. Szerintük ő a legrosszabb főparancsnok, ha így nevezik, aki valaha is volt – fogalmazott. Hozzátette: „Ha lenne egy igazi elnökünk, egy olyan elnök, aki tudta, hogy Putyin tiszteli, soha nem szállta volna meg Ukrajnát”.

Miként az Index.hu kiemelte: DonaldTrump régóta pozitívan nyilatkozik Vlagyimir Putyin orosz elnök keménységéről, többek között „zseniálisnak” és „nagyon okosnak” nevezte Putyin taktikáját a 2022-es ukrajnai invázió során. Biden visszavágott Trumpnak, aki azzal hencegett, hogy arra kényszeríti az európai szövetségeseket, hogy több pénzt fektessenek a védelembe.

– Ez a fickó ki akar lépni a NATO-ból – mondta Biden, hozzátéve, hogy ő maga „rávett 50 másik nemzetet”, hogy támogassák Ukrajnát az orosz invázióval szemben.


Nyugodtan mondhatjuk, hogy Biden apó ismét kitett magáért. Még Jens Stoltenberg leköszönő főtitkár is elismerte ugyanis korábban: Trump nem a NATO-t, hanem a NATO egyes tagállamait kritizálja.

Stoltenberg arról beszélt, hogy teljesen megbízik az Egyesült Államokban és úgy látja, Amerika tagsága a szövetségben Washingtonnak és Európának is megéri. Rámutatott: dolgozott már együtt Donald Trumppal az elnök előző ciklusában, és ekkor sem akart a republikánus politikus kilépni a NATO-ból. Utalt rá: a NATO-tagság kétpárti támogatást is élvez az amerikai törvényhozásban.

Mellesleg azért a demencia jeleit mutató Biden apó szépen elárulta, és még büszkén mondta, hogy ötven országot belerángatott az Oroszországgal háborút folytató Ukrajna támogatásába. Jobban tette volna, ha nem teszi, a normális világ hálás lenne érte!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét