Ukrán katonák célzottan, drónokkal támadták meg a civilek egy csoportját, amely épp Dzerzsinszkből akart kimenekülni – közölte a minap a RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva. A hírt itthon mások mellett az Index.hu és a Mandiner is szemlézte.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


– Körülbelül 16-18 órára meg kellett húznunk magunkat, mert az ukrán hadsereg rájött, hogy elkezdték evakuálni a civileket, és vadászni kezdtek rájuk. Így hát befutottunk egy erdős területre. Addigra egész csapatnyi drón, felderítő és harci drón lebegett már felettünk. Elkezdtek minket lőni… – hangsúlyozta.

A szemtanú elmondta, hogy idős szomszédja meghalt a lövöldözés során. Elmondása szerint az emberek ötfős láncban sétáltak, amikor az egyik csoport közelében felrobbant egy akna. Ennek következtében a férfi karja leszakadt, meghalt. A menekült hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők lőttek rájuk, bár az összes evakuált tisztán láthatóan civil ruhában volt.

Nem tudom, hogy ez az állítás igaz-e, de sajnos el tudom képzelni… S ha igaz, akkor illeszkedik abba a sorban, hogy Ukrajna minden, csak nem egy normálisan működő, demokratikus állam.

Utalhatnánk itt sok mindenre, a farkashorgos Azovra, a Jobb Szektorra, a betiltott ellenzéki pártokra és sajtóorgánumokra, a mindent átszövő és mérhetetlen korrupcióra, a civileknek kiosztott fegyverekre. Vagy ne feledjük, voltak olyan hírek, amelyek szerint az ukránok iskolákba, kórházakba és bevásárlóközpontokba vagy azok közelébe telepítenek haditechnikát, csapatokat.


Ebbe a sorba illeszkednek a komisszárok által végrehajtott kényszersorozások is: lerángatják a férfiakat a buszokról, elviszik a munkahelyükről, az utcáról vagy éppen a strandról. Hiába no, kell a tömeg… De milyen áron? A napokban egy férfi a sorozóiroda mosdójában inkább felvágta az ereit, csak ne kelljen a frontra mennie!

S akkor most itt van ez a hír, hogy ukrán katonák célzottan, drónokkal támadták fegyvertelen, menekült civilek egy csoportját. S hol van ilyenkor a Nyugat? Hol van ilyenkor az Amnesty International vagy éppen a Transparency International, aki azt mondja: na, na, eddig és nem tovább, aki ilyet tesz, annak nem adunk segélyeket, támogatást és pláne nem viszünk neki fegyvert…!

Ha a (nyugati) világ normális lenne, akkor így történne, de a globalisták nem épeszűek. Így meg sem látják, hallják az ilyen híreket, vagy elfordítják a fejüket, és újabb rakomány fegyvert indítanak útnak Kijevbe… Közben a szakértőik meg majd magyarázzák a magyarázhatatlant, mint a szevesztopoli strand ellen elkövetett támadás után, aminek Nyugaton az lett a megfejtése, hogy a mélyen a frontvonalak mögött fekvő város frontváros.

Az Isten irgalmazzon nekik!


2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét