Ukrajna hálás a nyugati partnereknek a támogatásért, de a megígért segítség túl lassan érkezik, ami megnehezíti a helyzetet a frontvonalakon – mondta Volodimir Zelenszkij elnök a Bloombergnek adott interjújában, melyet a The Kyiv Independent, itthon pedig az Index.hu szemlézett. – 14 dandárunk van, amelyek nem rendelkeznek a szükséges fegyverekkel, amelyeket már jóváhagytak, de nem érkezett meg – mondta a színészelnök.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Index.hu emlékeztetett arra, hogy Washington, Kijev vezető katonai adományozója áprilisban hagyta jóvá a régóta várt 61 milliárd dolláros segélycsomagot, több hónapos késedelem után. Ennek ellenére Oroszország továbbra is nyomást gyakorol Ukrajnára a front mentén, új offenzívát indított a Harkivi területen, és folyamatosan nyomul a Donyecki területen lévő, kulcsfontosságú Csaszov Jar városába.

– A segélycsomagoknak meg kell érkezniük, de lassan érkeznek – mondta az ukrán elnök, hozzátéve: „hálásak vagyunk a kongresszusnak a támogatásáért.”

Szóval értitek? Nagyon hálás a színészelnök, csak közben azért még fegyvert és lőszer kér, mit kér, követel, és nem keveset, hanem jó sokat. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a háború 2022. február 24-i kitörése óta – segélyként, támogatásként vagy kölcsönbe – mennyi fegyvert és lőszert kapott Ukrajna?!


Én nem tudom, de abban biztos vagyok nagyon sokat, dollárban számolva súlyos milliárdokról beszélhetünk, és mint látjuk, ez sem elég. Nem tudom, milyen jogszabályban van lefektetve vagy kőtömbökre van rávésve, hogy a világnak a végtelenségig és rendíthetetlenül támogatnia kell Ukrajnát, de lassan kezdem azt hinni, hogy ez a tétel mindent felülír. Ez szilárdabbnak látszik, mint az, hogy a Föld gömbölyű…

Pedig olyan jó lenne, ha nem háború, hanem a fegyvernyugvás, a béke mellett tennék le a világ országai ilyen határozottan a garast! Ránk férne már a béke, mindannyiunk érdeke az lenne, hogy nyugalomban és biztonságban éljünk! Ha a felek letennék végre a fegyvert, akkor nem kellene emberek tíz- és százezreinek meghalnia és súlyosan megsebesülnie, és a világ többi részére is visszatérhetne a fejlődés!

Kár, hogy a jelek szerint a globalista háttérhatalom profithajhász moguljai ezt egyelőre másképpen akarják!


1 hozzászólás

  1. A HírTv „Láncreakció” című műsorában hangzott el, hogy a földben rejlő legtöbb ásványkincs pont a több mint 80 %-ban orosz lakosságú, érvényes szavazás után már hivatalosan is Oroszországhoz tartozó, de ukrán megszállás alatt tartani akart összefüggő területeken, a Donbaszban: Donyeck, Luganszk, Herszon, Zaporozsje található. Emiatt az USA és Németország, de még Lengyelország is „az utolsó ukránig” el fogja látni pénzzel és fegyverrel Ukrajnát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét