Narendra Modi indiai miniszterelnök öt éve, 2019 óta nem járt Oroszországban. Most viszont az újraválasztása utáni első külföldi útja Moszkvába vezetett – a nyugati világ nagy megdöbbenésére.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A hazafisága miatt sokat bírált politikus, akit annyira meg akartak buktatni, hogy személyesen Soros György is felszólalt ellene, két napot tölt a föderációban, és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tárgyal Vlagyimir Putyinnal.

Tegyük hozzá, úgy összeölelkeztek, hogy amiatt még Volodimir Zelenszkij is billentyűzetet ragadott, és kiposztolta, milyen mélységesen szomorú, amiért „a világ legnagyobb demokráciájának” vezetője azzal a fúj-fúj gyermekrabló, háborús bűnös P… Inkább le sem írom a nevét. Szóval, amirét VELE barátkozik Ukrajna helyett.

És ha már itt tartunk, érdemes megnézni, hogyan kommentálta mindezt az amerikai sajtó, ugyanis az USA Modira személy szerint nem, de Indiára nagyon is igényt tartana, mint az ázsiai hatalmának egyik támaszára.


Washington Post

„Ezen a héten Modi emlékeztette a világot, hogy van egy másik szoros szövetségese is – barátja, Vlagyimir Putyin. A Moszkvából érkező felvételek, amelyeken Modi megöleli az orosz elnököt, egyértelmű jelzést adnak arról, hogy a dél-ázsiai óriás mély kapcsolatokat tart fenn Oroszországgal, annak ellenére, hogy a Biden-kormányzat megpróbál udvarolni az indiai miniszterelnöknek. Azt is mutatja, hogy Putyin nem olyan elszigetelt, mint azt a Fehér Ház remélte. A moszkvai utat, amely egybeesett egy háromnapos NATO-csúcstalálkozóval, Washingtonban és Kijevben megdöbbenéssel fogadták.”

Wall Street Journal

„Az észak-atlanti szövetség vezetői Washingtonba sereglenek, de nem a csúcstalálkozójuk a legfontosabb esemény ezen a nyáron. A világ eseményeit az ázsiai történések mozgatják, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök, Hszi Csin-ping kínai vezető és Narendra Modi indiai miniszterelnök tett nagy horderejű utazásokat. A világpolitika központja az indo-csendes-óceáni térségbe helyeződött át. Ami az Eurázsia szívében történik, az többet számít a világpolitika és az amerikai érdekek szempontjából, mint bármi az atlanti világban.”


New York Times

„Modi számára a találkozó lehetőséget kínál arra, hogy megmutassa India eltökéltségét a saját külpolitikai útjának kijelölésére. India, amelynek mind az Egyesült Államokra, mind Oroszországra szüksége van Kína ellensúlyozásához, folyamatosan próbál egyensúlyt teremteni Washington és Moszkva közötti kapcsolatában. India még az Egyesült Államokkal való kapcsolatok megerősítése után is elutasította, hogy nyilvánosan elítélje Oroszországot Ukrajna miatt, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok nyomást helyezett rá.”

Szóval, a nagy dolgok többé nem Európában dőlnek el. Az uniós elit kénytelen lesz felnőni, és elengedni Miss Liberty tógáját, hacsak nem akarja az EU utolsó erőforrásait is az USA Ázsia-politikájának oltárán feláldozni.

Bár egyelőre úgy tűnik, hogy akarja, a választópolgárok viszont egyre kevésbé, így hamarosan tényleg el kell dönteni: diktatórikus eszközökkel megpróbálják ideig-óráig elnyomni az európai szuverenistákat, vagy megpróbálnak alkalmazkodni, és a változás élére állnak, nehogy végül az emberek elkergessék őket.

Ami pedig a jenkiket illeti, kezdhetnek komolyan aggódni a hegemóniájukért, mivel az álmoskönyv szerint a sas udvarlása és fenyegetése ellenére az orosz medvével ölelkező bengáli tigris nem sok jót ígér.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét