„Joe Biden egy hős. Megmentette a demokráciát 2020-ban, és ezt újra meg kell tennie 2024-ben”, vagyis sürgősen lépjen vissza! – ezt írta a New York Times által közölt véleménycikkében az a George Clooney, aki nemrégiben fontosabb volt Joe Bidennek, mint az, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkijjel.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


 „Ross doktor” szakvéleménye szerint a Fehér Ház fura ura sok fontos csatát megnyert már életében, „de az idővel folytatott küzdelmet nem fogja tudni”. Ez most már látható.

És olyanokat is írt, hogy sok más demokratával egyetemben rendszerint elakad a lélegzete, amikor azt látja a tv-ben, hogy az elnök úr le- vagy fel akar sétálni az Air Force One lépcsőjén, vagy szólásra nyitja a száját egy sajtótájékoztatón.

Szóval, aggódik. Ez az aggodalom pedig abból fakad, hogy George Clooney szerint a demokrácia azt jelenti, hogy a Demokrata Párt kormányozza az USA-t. Hiszen a nevében is benne van. Az demokrata. A republikánusok nem demokraták.

Hogy ebben a képletben milyen szerepe van a közembernek? Semmilyen. Dacára annak, hogy a leghíresebb amerikai zeneszerző még fanfárt is írt egykor a tiszteletére. E logika szerint a választók ugyanis kétfélék:

  • múltba révedő, önző bolondok, önmaguk és a társadalmi fejlődés ellenségei, akiknek fontosabb a ma és a tegnap, mint a haladás;
  • vagy hasznos idióták, akik készek belátni, hogy jobb, ha a politikát a felvilágosult „szakértőkre” bízzák, mert azok látják a célt és mutatják az utat.

A nép tehát alapvetően tök hülye. Viszont népes tábort alkot, és néha meg kell etetni. Ezért, és hogy Bidenre nyomást gyakoroljon a pártelit, véletlenül készült egy kutatás, ami meglepő eredményt hozott.


Az eddig a béka farokcsökevénye alá mért Kamala Harris, ez a politikai helyzettől és az éppen aktuális hallgatóságának faji összetételétől függően hol indiai, hol afroamerikai alelnök hirtelen népszerűbb lett a főnökénél.

Sőt, ha a kis bakfis Clintonné a maga 76 évével és a súlyos mentális problémáiról 2016 óta fel-felröppenő találgatásokkal beszállna a versenybe, Harris-szal az oldalán tuti befutók lennének – állítja a pártközeli cég.

Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy bár Isten nem szállt le hozzá, miként azt Biden igényelte (igen, azt mondta, hogy ha Isten eljön hozzá, és visszalépésre szólítja fel, akkor elgondolkodik rajta), a Demokrata vezetés és a párt holdudvara, a George Clooney-k, mégis rá fogják kényszeríteni a visszalépésre.

Ha így lesz, reméljük, tényleg a Clinton-Harris duót húzzák elő a kalapból, mert szeretjük a mókát és a kacagást. A pop-cornt már bekészítettük.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét