Németország és a Baltikum azt fontolgatja, hogy elvenné Magyarországtól az EU soros elnökségét, amiért Orbán Viktor mindenféle egyeztetés nélkül indította el békemisszióját, és még Vlagyimir Putyinnal is találkozott Moszkvában – írja a Corriere della Sera.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A lap idézi Hanno Pevkurt, az észt védelmi minisztérium vezetőjét, aki azt mondta, a magyar kormányfő tárgyalásai elvonják a figyelmet a fő fókuszról, ami szerinte Ukrajna győzelme, valamint EU- és NATO-tagsága.

Tagesspiegel viszont úgy értesült, hogy elsősorban Donald Tusknak van elege a békemisszióból, és maga a lengyel miniszterelnök kéri majd szerdán Brüsszelben, hogy nyíltan beszéljenek a következményekről az uniós nagykövetek találkozóján.

A két hír kivonatát egyébként a Mandiner közölte magyarul, és valójában nem mondanak ellent egymásnak, hiszen a polákok és a balti szakkör az ukrajnai háború eszkalációja óta uniót képeznek az Unióban. Ők a legnagyobb uszítók – ki merjük jelenteni, hogy az emberiség ellenségei, akiknek egyetlen ukrán élete sem drága, és csak egyetlen cél lebeg a szemük előtt: minél több oroszt megölni.

Egyébként gyáva férgek. Ha ennyire óhajtják Ukrajna győzelmét, miért nem küldik oda a katonáikat? Például az észtek. Azt a 7700 főt, akiknek közel a felét az éppen aktuális sorkatonák teszik ki. Ott kéne szájalni az első vonalban, miközben Kinzsal rakéták cirkálnak az ember feje fölött, nem? Ja, hogy nekik a saját életük drága, az ukránoké viszont értéktelen… Na, hát akinek ilyen „barátai”, „támogatói” vannak, annak nincs szüksége ellenségre.


Ami meg a németeket illeti, az EU gazdaságpolitikáját Berlinben „írták”. Meg is lett az eredménye. Mindenki elhúz mellettünk: az USA, Kína… Ott találták ki a „Willkommenskultúrt”, hogy minden migránst be kell fogadni. Most meg egy héten át reszketett a kancellár térde, hogy mindezek miatt Magyarország, Olaszország és Szlovákia után talán a franciáknál is befut első helyre egy szélsőségesnek tartott mozgalom.

Otthon pedig már nem tudják, milyen diktatórikus eszközzel próbálják kinyírni az AfD-t, ami mellé még balról is kaptak egy szuverenista, migránsellenes, békepárti és jóléti intézkedéseket követelő kihívót Sahra Wagenknecht mozgalmának képében.

Szóval, értjük, hogy a németek évszázados álma leuralni Európát (és két vesztes világháború után úgy tűnt, hogy amerikai támogatással az EU-n keresztül ez sikerülhet is), de a kudarcos német receptekből köszönjük, nem kérünk! A magyar soros elnökség helyett foglalkozzanak inkább az Északi-áramlat felrobbantásának kivizsgálásával. Meg például azzal, hogy lebeszéljék a mamutvállalataikat arról, hogy a tengeren túlra költözzenek.

A béke Európa érdeke. A béke a fejlődés alapja. Aki nem őrült vagy nem idegen érdekeket szolgál, az belátja ezt.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét