Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Kőkemény felszólítást tett az ukrán külügyminiszter a háborúval kapcsolatban – ezzel a címmel írt cikket az Index.hu. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az X-en közzétett videóban reagált az amerikaiak felszólítására, hogy hagyják abba az orosz gáz- és olajinfrastruktúra elleni támadásokat.

A külügyminiszter meglátása szerint saját érdekükben kell gondolkodniuk.

– Amennyiben a partnereink azt mondják: holnap adunk nektek hét Patriot légvédelmi rakétarendszert, és megkérnek arra, hogy valamit ne tegyünk, akkor van miről érdemben beszélni. Ám akkor, ha nem kapunk segítséget, akkor nincs miről tárgyalnunk – mondta az ukrán külügyminiszter.

Ha Kuleba közelébe lennék, amikor ilyen baromságokat beszél, akkor kikapcsolnám a videókamerát, és olyan nyomatékosan olvasnék be az ukrán külügyminiszternek, hogy a haja körbejárna a fején.


Még hogy az ukránok nem kapnak segítséget?! Ukrajna annyi támogatást, segélyt és kölcsönt kapott az elmúlt két évben, hogy az nagyon súlyos dollár milliárdokban mérhető. Magyarországnak 1956-ban néhány biztató szón kívül semmit nem adott a Nyugat, még egy üres töltényhüvelyt sem. Ehhez Kijevet két éve tömik pénzzel, fegyverrel és lőszerrel a globalisták.

Ja, hogy az ukránoknak az sem elég? Az az ő bajuk, mert már így is sokkal több segítséget kaptak, mint az indokolt lett volna. Éppen ezért, tovaris Kuleba! Alapállás!

A 0 realitás érzékkel megáldott ukrán politikusuknak se szeri, se száma. Az Index.hu arról is írt, hogy Ruslan Stefanchuk, a Verhovna Rada elnöke az orosz politikai és katonai vezetés felelősségre vonásáról tárgyalt Strasbourgban. Értitek? Egy ukrán politikus egy harmadik országban tárgyalt egy nagyhatalom, Oroszország politikai és katonai vezetésének felelősségre vonásáról. Nem akarják rögtön perbe fogni a Napot, hogy a csillagunk nem süt eléggé?


De félre a tréfával! A Verhovna Rada elnöke, akit az ukrán Interfax idézett, Kulebával egy követ fújva azt mondta: „Ukrajnának megfelelő mennyiségű fegyverre van szüksége az Oroszországgal szembeni védelemhez”.

– Oroszország saját gyártása mellett tüzérségi lövedékeket és ballisztikus rakétákat kap Észak-Koreától, emellett drónokat Iránból. (…) Ahhoz, hogy Ukrajna meg tudja védeni magát, megfelelő számú fegyverrel kell rendelkeznie, különösen légvédelmi rendszerekkel – mondta Ruslan Stefanchuk az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnökével, Theódorosz Ruszópulosszal folytatott strasbourgi találkozóján.

Az ukránok lassan úgy beszélnek, mintha mi megköveteltük volna tőlük, hogy háborúzzanak Oroszországgal! Pedig ennek az ellenkezője az igaz, mi éppen a békét akarjuk, minden eszközzel!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét