Az ukrán hadsereg új toborzási módszerekkel próbálkozik, hogy sikerüljön feltölteni a frontvonalakon megfogyatkozott egységek sorait. Az új toborzási kampányhoz minden reklámeszközt felhasználnak, különösen a közösségi oldalakat – adta hírül az Unian tudósítása alapján az Index.hu.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


A cikk szerint a hadsereg az óriásplakátok mellett például az Instagram hirdetési eszközeit is használja. – Ne várd meg, hogy az ellenség eljöjjön hozzád. Pusztítsd el velünk az ellenséget! – olvasható a Da Vinci Wolves zászlóalj egyik reklámposztjában.

Az Index felidézte: februárban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy 31 ezer katona halt meg a háborúban. Ez azonban az Unian szerint is egy alábecsült adat. A frontvonalon lévő egységek jelentős létszámhiányról számoltak be, és sok egység kimerült.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ukrán kormány a törvények megváltoztatásával bővíti a sorkatonai állományt, és megpróbálja rávenni az ukránokat, hogy térjenek vissza külföldről. A katonai egységek, különösen az önkéntes alakulatok, igyekeznek magukhoz vonzani azokat, akik készek csatlakozni a harchoz. De egyre kisebb a merítés.


Na, akkor most egy pillanatra játsszunk el a gondolattal, hogy miként csapódhat le az ukrán hadsereg kampánya a helyi fiataloknál. Elképzelem, ahogy az egyaránt 18 éves Andrij, Mihajlo és Artem sétálgat Kijevben, és egyikük rápillant a telefonjára, majd megszólal: „Tényleg… Fiúk! Nem várhatjuk meg, hogy az ellenség eljöjjön hozzánk. Menjünk, és pusztítsuk el az ellenséget most azonnal! Ez ilyen egyszerű.”

A lelki szemeim előtt látom, ahogy hazarohannak a fiúk, eldobják az iskolatáskát, és azt mondják a szüleiknek: „Bocs, de zúzunk a frontra!”

Azt hiszem, hogy egy ilyen forgatókönyv maximum Zelenszkijék álmában valósul meg. De jobb is, ha minél többen távol tartják magukat a csataterektől, ahol arat a halál. S aki meghal, az idegen pénzemberek, mogulok további gazdagadásáért adja az életét.

Mindenki tisztában van vele, hogy ez a háború nem Ukrajna érdekeit szolgálja, sőt, minden elemében árt a keleti szomszédunknak! Be kellene fejezni, olyan gyorsan, ahogy csak lehet!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét