Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Ismeretlen személyek fejenként 1,5 millió rubelt (átszámítva majdnem 6 millió forintot) ajánlottak tinédzsereknek a Telegramon azért cserébe, ha robbantásos merényletet hajtanak végre egy iskolában – adta hírül a RIA Novosztyi, erről itthon az Index számolt be.

Az orosz állami hírügynökségnek a tinédzserek egyike, egy a Donyecki Népköztársaságban (DPR) élő általános iskolás nyolcadikos diák számolt be erről, aki az üzenetet március 25-én kapta. A terrorakciót szervezni próbálók pechjére a fiú a mariupoli „néposztag” tagja, ez a szervezet a DPR-ben a fiatalok sportjával és hazafias nevelésével foglalkozik.

A fiú állítása szerint az üzenetben azt állt: „Helló, Jegor, hajlandóak vagyunk másfél millió rubelt fizetni neked, hogy terrortámadást hajts végre a Novoazov 1. számú iskolában. A találkozó helyét később mondjuk meg.”


A kamasz szerint egy barátja is hasonló üzenetet kapott. A RIA Novosztyi szerint egy harmadik személy is megkapta ugyanezt az üzenetet, de a fiókot, amelyről küldték, azóta törölték a Telegramról. A srácok azonban elmentették az üzenetet, és felvették a kapcsolatot a rendvédelmi szervekkel. Azok pedig az eljárás megindításán túl közleményt adtak ki, amelyben arra kérték az embereket, hogy ne üljenek fel a provokációnak, ugyanis sok hasonló esetet jelentettek az elmúlt napokban.

Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy meddig terjed az emberi gonoszság, úgy tűnik, a határ tényleg a csillagos ég. Néhány napja csak, hogy március 22-én a Moszkva külvárosában levő Crocus City Hallban elkövették a brutális terrortámadást, és valakik máris újabb akción törik a fejüket?

Ráadásul képesek ezek a gátlástalan haramiák gyerekeket megkörnyékezni annak reményében, hogy azok majd felrobbantják a saját iskolájukat? S az ilyen hírek miatt mikor fog felháborodni a világsajtó? Mikor ítélik el harsányan a terrortámadást, és mikor indítanak vizsgálatot az ügyben?


Mellesleg, a legfrissebb adatok szerint a Crocus City Hallban végrehajtott terrortámadásnak már 139 halottja és 360 sebesültje van, utóbbiak közül tizenegy gyerek. Négy lelketlen, agyhalott terrorista ennyi embernek képes volt elvenni az életét, vagy az áldozatokat testileg, lelkileg megnyomorítani.

S akkor még a hozzátartozókról és azokról nem is beszéltünk, akik ott voltak a Crocus City Hallban, csak szerencsére nem sérültek meg. A holtaknak legyen könnyű a föld, az itt maradóknak lelki megnyugvást, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánunk!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét