A külügyminisztérium hamarosan pontosítani fogja a külföldi diplomáciai képviseleteken a konzuli szolgáltatások igénybevételének rendjét, mivel hatályba lép egy új törvény – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Csatlakozz a Telegram-csatornánkhoz!


Az Ukrajinszka Pravda azt írta – a cikket itthon az Index.hu szemlézte –, mindez azt jelenti, hogy ideiglenesen felfüggesztik a szolgáltatásokat azok részére, akik a mozgósítás elől menekültek el Ukrajnából. Az Interfax szerint a Facebook-oldalán Kuleba megjegyezte, hogy a teljes körű orosz agresszióval szemben a haza „pusztulástól való védelme” az elsődleges feladat.

– Most úgy néz ki, hogy egy katonakorú férfi külföldre ment, megmutatta az államának, hogy nem törődik a fennmaradásával. Majd visszajön, és szolgáltatásokat akar kapni ettől az államtól. Ez nem így működik – közölte Dmitro Kuleba.

Hozzátette: „Háború van az országunkban. Ráadásul az a kötelezettség, hogy az embernek frissítenie kell az okmányait, már a mozgósításról szóló új törvény elfogadása előtt is létezett. Ha ezek az emberek azt hiszik, hogy valaki messze a fronton harcol, és az életét adja ezért az országért, valaki pedig külföldön marad, és mégis kap szolgáltatásokat ettől az országtól, akkor ez így nem működik.”


Azt kell, hogy mondjam, Dmitro Kulebának ebben a kérdésben igazi is lenne, mert egy olyan férfi, aki a hazája megvédése helyett külföldre menekül, az tényleg ne számítson túl sok jóra, pláne nem különböző szolgáltatásokra az anyaországától.

A gond csak ott van, hogy azok a katonák, akik most a testi épségüket kockáztatva harcolnak vagy rosszabb esetben megsérülnek, meghalnak a fronton, csak látszólag Ukrajnát védik. A gyakorlatban sokkal inkább azért néznek szembe az orosz hadsereggel, hogy az ukrán és nyugati gazdagok még gazdagabbak lehessenek.

S ha innen közelítjük meg, akkor teljesen érhető: sok ukrán fiatalember és férfi nem akarja kockára tenni azért, hogy a globalista háttérhatalom profitéhes moguljai még több dollárban gyönyörködhessenek a bankszámláikon! S azt hiszem, aki egy felesleges és rendkívül veszélyes kockázattól az életét menti, az nyugodtan le fog mondani a konzulátus szolgáltatásairól is! Ebben biztos vagyok!


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét