Találós kérdés: tud bárki mondani egy olyan háborút a történelem mögöttünk hagyott évezredeiből, amikor egy ország, egy állam úgy harcolt, hogy ahhoz a fegyvereket a félvilág dobta össze, részben gratis? Mert persze, a törököt részben, de nem nagy részben, összefogásban állítottuk meg annak idején – Európa akkor is jórészt tett a fejünkre. Amikor pedig segítettek kiűzni a törököt, akkor a habsburgok jutalomból itt is maradtak a nyakunkon hosszú-hosszú évtizedre, csak 1867-ben szereztük vissza valamelyest az önállóságunkat. Meg persze ott volt a második világháború, amikor a szovjetek részben nyugati fegyverekkel tartóztatták fel a német hadakat. De olyanra, hogy egy országot úgy tartanak háborúban, hogy az ahhoz szükséges fegyvereket több tucat ország dobja össze, én nem emlékszem. Márpedig Ukrajna most ilyen állam.

De ez még messze nem a teljes történet, mert az úgy kerek, hogy miközben az ukránokhoz a félvilágból özönlik a fegyver, a Zelenszkij-rezsim elégetlen. S nemcsak, hogy magában elégedetlen de ennek rendre felháborodottan hangot is ad. De még ebben a pofátlan kommunikációban is átléptek most egy határt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter ugyanis arra szólította fel Kijev „partnereit”, hogy továbbra is folyósítsanak katonai segélyt az országnak, hozzátéve, hogy „még senki sem tett eleget” az ország megsegítésére. – Ukrajna hálás a partnereknek a katonai segélyekért, de őszintének kell maradnunk egymáshoz! Senki sem tett eleget mindaddig, amíg orosz bakancsok vannak ukrán földön. Hazánk felfegyverzése a legrövidebb út a béke és a biztonság helyreállításához Európában és azon túl – tweetelte.

Hát akkor pontokba szedem!

1. Senki nem tartozik Ukrajnának semmivel az USA-n kívül! A többiek úgy tartják életben az ukrán rezsimet, hogy közben maguk is szenvednek emiatt, sokat vagy keveset. Így a kevés katonai segély is bőven túl sok.

2. Ukrajna nem hálás, sohasem volt az. Mindig követelt, kioktatott, és utasított! Aki hálás, az megköszöni a segítséget, és hallgat. Ukrajna hírből sem ismeri a hálát.

3. Kijev felfegyverzése nem a béke és a biztonság helyreállításához a legrövidebb út. Igazából bele sem szeretnék gondolni, mekkora kockázatot jelentene egy megerősödött, a háborúban győztes, de teljesen eladósodott és végletekig korrupt Ukrajna a térség és Európa számára.

4. Ukrajna mindig szeretné verbálisan kiterjeszteni a konfliktust Európára, mintha Putyin a kontinenst is fenyegetné. A helyzet azonban az, hogy ez a háború keleti szláv belügy Oroszország és Ukrajna között. Moszkva nem háborúk sorozatát szeretné, hanem csak rendet Ukrajnában. S ehhez Európának, pláne a világnak semmi köze. Csak hát a globalista háttérhatalom másként akarja.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét